Nieuwsjager op bezoek bij Concentra drukkerij

Print

Nieuwsjager op bezoek bij Concentra drukkerij

Genk -

Op woensdag 19 december brachten een 50-tal Limburgse nieuwsjagers, zij die tot nu toe het meeste artikels geschreven hebben, een bezoek aan Concentra drukkerij in Paal.

Sinds 2010 is dit een samensmelting van de Corelio groep en Concentra. Dit resulteert in “ Coldset printing partners”.

Hier wordt uitsluitend koud gedrukt. Door oog te hebben op ecologie en kwaliteit behaalde ze vele Europese prijzen en daarmee ook internationale klanten. Er wordt veel kranten gedrukt zoals; Het Belang van Limburg, De Gazet van Antwerpen, Wallstreet Journal, Chinese krant, een Turkse krant en nog vele anderen.

Stijn Meuris gaf uitleg over zijn column “ Beeldspraak” en gaf vele tips die een nieuwsjager kan gebruiken. Bart Bijnens, projectmanager, heeft dan uitleg gegeven over het ontstaan van Nieuwsjager en de inpakt in de maatschappij. De bijlage wordt door 85% van lezers gelezen. De gemeente Genk heeft sinds het bestaan de meeste artikels ingezonden, samen met Hasselt en Lommel.

De rondleiding door de drukpers was interessant, deze heeft een oplage van 40.000 kranten per uur in 4 kleurendruk. Van het papier aankopen, het druk proces tot het afleveren aan de verkoopspunten wordt zeer nauw opgevolgd.

Na de rondleiding was er de mogelijkheid om met de eindredacteurs een woordje te wisselen. Zelfs onder de nieuwsjagers was er behoefte om met elkaar te praten. Bij een drankje een hapje en een vers van de pers gedrukte krant “Het Belang van Limburg” werd de avond afgesloten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio