Landmarks duiken overal op in het nieuws

Print

Landmarks duiken overal op in het nieuws

Lanaken -

De afgelopen maanden merken we dat de Landmarks van het Grensschap Albertkanaal overal in het communicatiebeeld opduiken: op internet, op TV, in de geschreven pers, ... Het doet ons plezier te merken dat de Grensschap-items gemeengoed zijn geworden, en iedereen ze gebruikt voor zijn "programma".

We kunnen het alleen maar toejuichen. Een zeer summiere oplijsting:

In de meest recente Erfgoedkrant van Erfgoedcel Haspengouw zagen we een interview met de voorzitter van Gogri Riemst, Ludo Melard. Hij poseerde fier voor de Grensschapswand. Die vormde een onderdeel van de zomertentoonstelling in de polyvalente ruimte van De Boekerij in Riemst. http://www.erfgoedcelhaspengouw.be/images/filelib/ErfgoedkrantDEFINITIEFweb_894.pdf

Op de jaarlijkse Regiodag archeologie (Nederlands Limburg) in Sittard afgelopen maand werd Landmark 2 (Caberg) in de kijker geplaatst. Tijdens de lezing van Karianne Winthagen "Een provinciaal perspectief vanuit het smalste stukje Limburg" werd dit Landmark gekoppeld aan een scriptie rond 7400 jaar landbouw, die volgend jaar van de pers loopt.
Op het 2de gemeenschappelijk archeologiesymposium (15 december) Maastricht-ZOLAD was de eerste lezing van Erik Meijs van het Grensschap over de geologie van onze regio, die ook langs het kanaal bij het Landmark aan de brug van Vroenhoven getoond wordt

De deelnemers aan de eerste Boonbusreis (24 november) kregen allen als presentje de brochure van het Grensschap over de Landmarks. Bij een volgend privé-bezoek verwachten we hen zeker bij de Landmarks.
Op de website van Hans Lemmen, de kunstenaar die het concept van het Grensschap uitwerkte bevinden zich ook een aantal foto's van het Grensschap.

Ook al tal van geocaching-sites zijn de landmarks een geliefd onderwerp
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=48ddb094-f8e9-40d3-ba63-007a2d447bb7&log=y&decrypt=


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio