De Opaal zet deuren open

Print

De Opaal zet deuren open

Beringen -

Op 18 december 2012 was het opendeurdag in De Opaal. Het statige oud gemeentehuis is nog steeds prominent aanwezig in het Paalse dorpsbeeld.En dit des temeer sinds De Opaal er begin september zijn intrek nam. De Opaal is een uitbreiding van de activiteiten van De Brug.

Kinderen vanaf 2.5 tot 13 jaar met een ontwikkelingsvertraging krijgen hier basisonderwijs op maat.

Tijdens de opendeurdag konden de bezoekers kennis maken met de leerkrachten en de prachtige educatieve accommodatie. Momenteel zijn er 8 leerlinggroepen en 3 kleuterklassen met in totaal een 80-tal leerlingen en 20 leerkrachten. De klassen zijn uiterst modern en knus ingericht en volledig aangepast voor het leerprogramma en de noden van de leerlingen. Indien de gemoedstoestand het vereist kunnen de kinderen zich ook terugtrekken in de kleurrijke en rustgevende snoezelruimte.
Het creëren van een thuisgevoel en het streven naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid voor de kinderen maakt deel uit van het basisconcept van De Opaal. Het centrum van Paal biedt ook de gelegenheid om educatieve taken dienaangaande in het dorp uit te voeren zoals bijvoorbeeld inkopen doen en dan in de klassen een maaltijd bereiden met de aangekochte producten.

In de inkomhal en de gemeenschappelijke ruimte prijkt een bord met begrippen, opgeschreven in rood, grijs en zwart. Deze begrippen omschrijven de verwachtingen, doelen en werkmethodes van de kinderen, leerkrachten en directie van De Opaal. Directrice Carine Theunis omschrijft ze als de vele kleine stappen die gezet moeten worden naar het eindresultaat.

En waar komt de naam De Opaal dan vandaan ? ……….(nee Palenaars het is geen allusie op Paal) Een opaal is een prachtige halfedelsteen en zowel de kinderen als de leerkrachten zijn de schitterende edelstenen, vandaar de keuze van de naam De Opaal.
In de toekomst zullen nog bijkomende klassen in De Opaal ondergebracht worden, wanneer de lokalen van Bambi ter beschikking komen. We bedanken de directrice en leerkrachten voor de open ontvangst en de bereidwillige informatievertrekking.
We wensen De Opaal met zijn allen, een succesrijke toekomst
Als er interesse is in gedetailleerde informatie over De Brug en De Opaal, dan kan je op de website van www.paalonline.be de tab Opaal aanklikken en dan kom je terecht op de website van De Brug.
Alex

Meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio