Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik brengt tv-tunes uit de oude doos

Deze feestelijke avond werd geopend met een receptie t.g.v. de inhuldiging van het vergrote podium en de aangepaste verlichting in zaal Van Eyck. Om 19.30 uur was het de percussiegroep die het muzikale programma op gang trok. Onder leiding van Pieter Franssen speelde men Soul bossa nova van Quincy Jones gevolgd door Mambo No.

Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik

5. om te eindigen met Army en Slagvaardig van J. Kasen. Met de uitvoering van deze werken bewezen zij nog maar eens dat een percussiegroep niet alleen uit tromgeroffel bestaat maar dat met xylofoon, vibrafoon, marimba en klokkenspel een mooi harmonieus geheel kan ontstaan.

Daarna speelde het harmonieorkest onder leiding van Frank Boonen Heroes of Flight van Brian Lewis en Lake of the Moon van Kevin Houben. Dat laatste stuk was één van de werken waarmee de tweede plaats werd behaald op het Provinciaal Muziektornooi in Neerpelt op 28 oktober 2012 in de afdeling uitmuntendheid. Vervolgens werd overgeschakeld naar het eigenlijk thema “tv tunes uit de oude doos”. Voor de pauze passeerden The Thornbirds theme, Living it up, Symphonic suite from Band of Brothers en North and South de revue. De prachtige muziek werd gevisualiseerd met aangepaste filmbeelden op de achtergrond.

Na de pauze kwam bij het enthousiast en talrijk opgekomen publiek de sfeer er goed in met Theme from JAG, Thunderbirds, The Simpsons, The A-Team en the Muppet Show Theme. Bij de uitvoering van The Flinstones mochten natuurlijk de bekende oerwoudkreten van Fred niet ontbreken. Met de Langstrump Samba, gedirigeerd door Pippi Langkous, kwam er een einde aan dit mooie themaconcert dat op een ludieke wijze aan elkaar werd gepraat door Maaike Rijks die af en toe in dialoog trad met een geheimzinnige stem van ergens uit de achtergrond.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio