Davidsfonds organiseert derde 'U zijt wellekome, samen kerstliederen zingen'

Davidsfonds Maaseik organiseert voor de derde keer ‘U zijt wellekome, samen kerstliederen zingen'.

De naam is een uitnodigende knipoog naar één van de oudste Vlaamse kerstliederen: U zijt wellekome. De hele familie kan op tweede kerstdag het authentieke kerstverhaal herbeleven door samen vergeten kerstliederen te zingen.

jean Neys

U zijt wellekome, Maria die zoude naar Bethlehem gaan en Hoe leid dit kindeken zijn er slechts enkele van. Met dit initiatief wil het Davidsfonds het authentieke kerstgebeuren onder de aandacht brengen.

‘U zijt wellekome’ is een gratis evenement, gekoppeld aan goede doelen.Dit jaar steunt 'U zijt wellekome' weer een internationaal goed doel, DE STEM VAN ONS GEHEUGEN: hulp aan mensen met dementie.Iedere deelnemer krijgt de kans voor of na de kerstsamenzang een vrije bijdrage te geven.

Onder leiding van dirigent Johan Boonen met pianobegeleiding van Goessens beleeft u een onvergetelijke kerstsamenzang in de gerestaureerde Sint-Jacobskerk, gelegen op de aloude route naar Compostella. Bovendien staat u die avond oog in oog met de beroemde ‘wassen beelden kerststal’ van de zusters Ursulinen.

U ZIJT WELLEKOME is gratis.De aanwezigen ontvangen een prachtige brochure met alle teksten én de muziek van de kerstliederen.Vooraf inschrijven is niet nodig.Het einde is voorzien rond 21.15 uur

Woensdag 26 december 2012 om 20.00 uur in de Sint-Jacobskerk (Kruisherenkerk), Bosstraat 27 te Maaseik


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio