Vzw De Sfeer al 10 jaar actief

Het ontmoetingshuis in de Grotestraat van De Sfeer bestaat 10 jaar. Alle reden om te feesten dus. Bezoekers en sympathisanten vierden maar al te graag mee en het ontmoetingshuis liep daarmee aardig vol.

De Sfeer vzw begon 10 jaar geleden als een stedenfonds project.

Chretien Paesen

Samen met de Wijkontwikkeling van de stad en het OCMW werd de vzw gedragen door een voltijdse kracht en een brede basis van vrijwilligers. Aan die samenstelling is weinig veranderd. Er is wel een halftijdse baan bijgekomen maar de vrijwilligers doen nog steeds ruim hun ding. Vandaag leiden Heidi Lowie en Lindsay Camps De Sfeer.

Het ontmoetingscentrum biedt een contactpunt voor alle maatschappelijk kwetsbaren. Wie wil kan er terecht voor een maaltijd, een kop soep of gewoon een koffietje. Voor een babbel is er altijd wel iemand te vinden. Ook wie financieel niet direct iets tekort komt kan noden hebben. Eenzaamheid blijkt immers een grote onbekende te zijn in onze gemeenschap.

De Sfeer vzw kan nog steeds rekenen op de steun van het stadsbestuur, het OCMW en ja, ook KRC Genk doet een duit in het zakje. Met die hulp kunnen ze projecten realiseren zoals bijvoorbeeld hun ‘Koffiekar’, een triporteur waarmee de vzw de boer op gaat om mensen direct aan te spreken. Met succes overigens.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio