Jaarlijkse adventviering “Kerk uit vele volken” van het decanaat Genk

Woensdag 12 december om 19 uur had in de Sint-Eventiuskerk in Winterslag de 17se multiculturele eucharistieviering en ontmoeting plaats van de rooms-katholieke parochies en migrantenmissies in het decanaat Genk.

Deze viering en ontmoeting heeft elk jaar plaats in de tweede adventsweek op initiatief van het Abrahamhuis.

Tonino Di Pietrantonio

De ontmoeting en viering wil de contacten van de verschillende katholieke geloofsgemeenschappen binnen het decanaat Genk aanmoedigen.

De Italiaanse, Poolse, Spaanse, Portugese, Hongaarse, Sloveense Rooms-katholieke taalgemeenschap en de Oekraïense Grieks-Katholieke gemeenschap zijn samen verbonden met de katholieke parochies van het decanaat.

Dit jaar stond het thema van de samenkomst in het teken van het geloofsjaar: “Samen christen zijn in deze tijd “. Erepastoor Simon Lambregs, voorzitter van Het Abrahamhuis, bracht dit thema ook bijzonder aan in zijn homilie.

De viering gebeurde zoals altijd multicultureel in de acht verschillende talen van parochies en katholieke migrantenmissies. Deken Jaak Hermans ging voor in de viering samen met priesters uit de parochies en de migrantenmissies.

Het parochiaal koor en organist van de Sint-Eventiusparochie gingen voor in de meertalige gezangen.

In de ontmoeting nadien boden de gastparochie en de verschillende taalgroepen samen met het Abrahamhuis de aanwezigen een multicultureel hapje en een drankje aan en was er kans tot uitwisseling met elkaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio