Zesde klas VBS 't Klavertje brengt 'Vadertje Panov'

In een barkoude stal, in een kribbeke met stro, verwarmd door een stoere os en een koppige ezel, werd meer dan 2000 jaar geleden een kindje geboren. Zowel de armen( herders) als de rijken (herders) brengen deze boreling een bezoekje. Iedereen is welkom.

Luc Lievens

Het kersverse mensje zal veel supporters hebben. Elk kindje verdient het om op een blijde manier verwacht te worden. Maar de werkelijkheid is soms zo anders...

Traditiegetrouw spelen onze zesdeklassers een kersttoneeltje. Dit jaar werd gekozen voor 'Vadertje Panov', een schitterend kerstverhaal van de bekende Russische auteur Leo Tolstoj. Als Herbert Flack ( Aspe) vertelt dat toneel spelen niet moeilijk is, dan doet hij onze zesdeklassers veel tekort. Letters, woorden, zinnen, gedachten, emoties op een passende manier naar voor brengen, is echt geen sinecure. Wij prijzen ons heel gelukkig dat onze jonge mensen nog dat onbesuisde en overmoedige hebben alsof ze de hele wereld aankunnen. Toch blijft het voor elk een onvergetelijke gebeurtenis om de opgedane ervaringen samen te delen op een podium.

Wegens plaatsgebrek moest er voor het eerst in al die jaren uitgeweken worden naar feestzaal "Cor". Maar net zoals altijd zat ook die "grote" zaal bomvol. Al die mensen hebben aandachtig geluisterd, nu en dan een traantje weggepinkt, enthousiast meegeleefd en intens genoten van dit heerlijke optreden. Het "frisse" borreltje achteraf smaakte voortreffelijk.

Al zal de wereld door dit kersttoneeltje niet in één handomdraai een toonbeeld worden van gelijkheid en rechtvaardigheid, al zullen er ook de volgende jaren nog oorlogen blijven woeden, ondanks de vele "tegens" zullen er wel steeds mensen bijven bestaan die hun verlangen naar een betere wereld niet opbergen onder een laag fatalisme.

Nogmaals een hele dikke proficiat aan onze jonge "acteurs". Hun mooie optreden deed ons reikhalzend uitkijken naar de mooie kerstdagen en vooral de welverdiende kerstvakantie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio