De Genks in Kwadraat

Print

De Genks in Kwadraat

Genk -

Donderdagavond 13 december en zaterdagvoormiddag 16 december ontvingen De Genks hun uitdagers in het Heempark. Nadat de aanbevelingen van de vijf stedelijke denktafels overhandigd werden op 31.01.2012 aan het bestuur van de stad Genk, hoorden de uitdagers, oftewel ervaringsdeskundige Genkenaren, niet veel meer van De Genks.Sinds januari 2012 legden De Genks een intensief traject af, voornamelijk binnen de muren van het stadhuis. Managementteam en schepencollege brachten een advies en hun goedkeuring uit betreffende de 28 aanbevelingen. Sinds juni 2012 zoeken De Genks naar mogelijkheden en realiseerbare acties om de aanbevelingen effectief op te nemen in de beleidsvoering van stad Genk, samen met verschillende medewerkers over diverse diensten heen. Naast korte projecten rond etno communicatie, participatie, etc... zetten De Genks in december 2012 de lijnen uit voor het opnemen van aanbevelingen in het Meerjarenbeleidplan. Dit plan wordt volgende jaar opgesteld en bepaald de richting van stad Genk voor zes jaar vanaf 2014.

De Genks blijven het belangrijk vinden dat iedere Genkenaar kansen krijgt en grijpt om deel te nemen aan het samenleven in zijn of haar stad. Vandaar dat 'participatie' voorop staat in de plannen van De Genks.
Alle kleine en grote toekomstplannen werden meegedeeld, afgetoetst en besproken met de uitdagers. De Genks zetten hun koers sterk verder.

'Wij maken (nog steeds) de stad', blijft dan ook van toepassing.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio