Afscheidnemende schepenen uitgezwaaid

Print
Afscheidnemende schepenen uitgezwaaid

Afscheidnemende schepenen uitgezwaaid

Neerpelt -

De laatste gemeenteraad van 2012 vond maandagavond 17 december plaats. Het was tevens de laatste raadszitting van deze legislatuur. Na de gemeenteraadszitting vond een huldiging plaats van de uittredende raadsleden. Twee mandatarissen (en hun echtgenoten) werden extra in de bloemetjes gezet omdat ze de voorbije legislaturen met hart en ziel een uitvoerend mandaat als schepen hebben opgenomen: Hubert Fransen en Jan Maas.

Hubert Fransen is schepen sinds januari 1995. Hubert startte zijn mandaat als schepen van sport, cultuur en mobiliteit. Deze bevoegdheden wisselde hij vervolgens in voor openbare werken, landbouw en markten en kermissen. Hubert kon als voorzitter van de DV Pelt vanaf het begin zijn stempel drukken op de realisatie van Dommelslag, wat een succesformule is gebleken.

Hubert is een bouwer: vele wegeniswerken en gebouwen werden tijdens zijn periode gerealiseerd. Ook de wijzigingen op de gemeentewerf, zowel qua infrastructuur als qua personeelsorganisatie, volgde hij van nabij op. We onthouden verder van Hubert dat hij dicht bij het technisch personeel staat, zijn toespraken, die steeds met de nodige animo en vanuit het hart gebracht worden, en zijn talent om ‘knopen’ te ontwarren met een lach en een kwinkslag.

Jan Maas is reeds sinds 1 januari 1989 gemeenteraadslid en sinds 1 januari 1995 schepen binnen onze gemeente. Jan begon als schepen van jeugd en ruimtelijke ordening. De afgelopen 2 legislaturen was Jan schepen van ruimtelijke ordening, leefmilieu en informatisering.

Jan weet alles van ‘afval’, volgde de raad van besturen van Limburg.net zeer strikt op en verdedigde het intercommunaal reclyclagepark van bij het begin. Hij was de eerste Neerpeltenaar die zonnepanelen liet installeren, en breide hier een vervolg aan met de installatie van een zonneboiler en een houtpelletkachel. Na hem volgden nog vele Neerpeltse gezinnen het goede voorbeeld van groene energie. Jan wordt geprezen als harde werker en voorvechter van duurzaamheid. Jan stelt de komende legislatuur zijn diensten nog ter beschikking van de gemeente als gemeenteraadslid.

Hubert en Jan, dank voor jullie inzet, het ga jullie goed!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio