De Zevensprong ontvangt Damiaanactie-award

Print
De Zevensprong ontvangt Damiaanactie-award

De Zevensprong ontvangt Damiaanactie-award

Ham -

Vorig jaar zamelde basisschool De Zevensprong uit Oostham meer dan 1.000 euro in voor Damiaanactie. Ze deden dit door een wafelverkoop. Deze week mocht juf Diane met haar klas 5A een award ontvangen van de lokale verantwoordelijke voor Damiaanactie.

Met dit geld kon Damiaanactie immers 27 patiënten behandelen. 40 euro volstaat om verminkingen te vermijden bij een leprapatiënt of om het leven van een tbc-patiënt te reden. Op voorwaarde dat deze lepra- of tbc-patiënt tijdig wordt opgespoord.

Elk jaar ontvangt de school het ‘grootbeeld’ van de actie. Op zo’n dag komt een vrijwilliger van de organisatie de campagne-dvd van het jaar tonen met een uitgebreide toelichting. Om hun trouwe dienst te belonen mocht de school De Zevensprong in 2011 peter van de actie Timo Descamps ontvangen die hen leerde dansen op zijn single. Peter van de actie van dit jaar is Niels Destadsbader.

“Ook in 2013 zal De Zevensprong een actie op poten zetten om geld in te zamelen voor Damiaanactie”, vertelt juf Diane. “Al zal het deze keer geen wafelverkoop zijn. We denken meer aan een sponsorwandeling of iets dergelijks.”

Het thema van Damiaanactie 2013 luidt ‘Nicaragua, land van reuzen’. Om hun doelstellingen te bereiken doet Damiaanactie Ham ook dit jaar weer een oproep voor enthousiaste vrijwilligers die haar bekende pakjes met 4 stiften willen verkopen op zaterdag 26 januari en zondagvoormiddag 27 januari 2013 aan de deur van de lokale handelaars.

Maak hiervan één van jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar en meld je aan bij patrick.bosmans6@telenet.be. Je kan ook een seintje geven als je met jouw klas een actie wil organiseren of het grootbeeld naar jouw school wil halen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio