Het fërmste woëd (2de oproep)

Print
Het fërmste woëd  (2de oproep)

Het fërmste woëd (2de oproep)

Bilzen -

Maolplag, sjiethaajf, kwakvroës, moêmêt ….. Nee, dit is geen scheldtirade van de kapitein Haddock maar wel een greep uit ons rijke Bilzerse dialect. In navolging van de Erfgoedcel Haspengouw gaat ook heemkundekring Bilisium op zoek naar het meest typische Bilzerse dialectwoord en komt daarvoor bij u aankloppen.

Overleg met de familie en vrienden welke volgens u de vijf mooiste, grappigste of lelijkste Bilzerse woorden of uitdrukkingen zijn en bezorg ze voor oudejaarsavond aan Bilisium. Als u geen inspiratie hebt, kunt u de Erfgoedkrant erbij nemen of op www.bilisium.be de Bilzerse teksten en uitdrukkingen bestuderen.
Alle inzendingen met vermelding van naam en adres maken kans op een “ferme” prijs, waaronder een vip-arrangement voor twee personen tijdens de daguitstap van de heemkundekring op 11 mei 2013, jaarabonnementen op het Bikske en veel boeken. Concreet kunt u uw lijstje sturen naar Bilisium Brugstraat 36, 3740 Bilzen, mailen naar info@bilisium.be/forum of op zondagochtend tussen 9.30 en 12 uur langskomen in de lokalen van de heemkundekring in de Ganshof (derde etage), Hospitaalstraat 15 in Bilzen en uw lijstje in de urne deponeren. De winnaars worden er op dinsdag 8 januari 2013 bekendgemaakt tijdens de lezing van Ronny Keulen over de Bilzerse dialecten.
Baerten Jos
Voorzitter Heemkundekring Bilisium vzw


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio