Het hoogtepunt van 2012 van nieuwsjager Koen Nijsen: de badeend

Print

Het hoogtepunt van 2012 van nieuwsjager Koen Nijsen: de badeend

Bocholt -

In de zomer van 2012 vierde Bocholt z'n 850-jarig bestaan. Dat gebeurde met een fantastisch feest, veel muziek en zoals dat hoort:met veel Bocholter gerstennat. Toch was het allermooiste van deze feesten volgens mij de badeend van Florentijn Hofman die van 27 juli tot 2 augustus even aanmeerde in de Bocholter passantenhaven.

Ik heb al vaak de badeend gezien. Ze dobberde in Hasselt, Neerpelt, Lommel, Maasmechelen, ... maar nergens heeft ze in een mooier decor gedreven als in Bocholt. De ligging onder de rode fietsersbrug gaf een meerwaarde aan dit kunstwerk dat zelfs organisator Z33 niet had durven dromen. Terwijl het geel van de eend afstak tegen het rood van de brug, gaf het rode snaveltje net de verbondenheid met het stalen gevaarte aan. Mooi!

Overal in België worden er tegenwoordig badeendjesraces gehouden. Zo ook in Bocholt ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan. Maar geen enkele badeendjesrace zal ooit een mooiere eindmeet hebben dan de race in Bocholt. 850 kleine badeentjes die spurten om als eerste bij hun grote neefje te zijn, nogmaals: mooi!

Dankjewel Z33, dankjewel Florentijn en dankjewel gemeente Bocholt voor dit supermoment en dankjewel Bert van Falconcopter voor de mooie foto's!

Nieuwjager Koen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio