Music for Life in de bib: een gedicht om nooit te vergeten

Print
Lommel -

Ook de Lommelse bib zet een 'Dank u'-actie op voor Music For Life van StuBru, die dit jaar het bewustzijn en de beeldvorming rond dementie op de agenda wil zetten.

Onder de titel 'Een week om dementie niet te vergeten' kan je bij Studio Brussel een 'Song for Life' aanvragen.

Ook kan je een 'Badge for Life' kopen, waarmee je kan deelnemen aan de 'Dank u' acties die her en der worden georganiseerd.

Zoals dus in de bib op het Michiel Jansplein. Mensen met een 'Badge for Life' krijgen er een gedicht. Niet zomaar een gedicht, want de bib verzamelde bij collega's en poëzieliefhebbers gedichten die voor hen een speciale betekenis hebben. Poëzie heeft immers, net als muziek, een herkenbaar effect. Het bibteam merkte dit ook bij de organisatie van 'Jantje zag eens pruimen hangen', een poëtische namiddag voor senioren tijdens de Poëzieweek. De gedichtjes uit een ver verleden werden er van begin tot eind mee opgezegd door de aanwezigen, waaronder ook dementerenden.

Ook in 2013 organiseert de bib, het CC en de cultuurdienst een poëzienamiddag voor een iets ouder publiek. Onder de titel 'Poëzietaart' trakteren ze de mensen op dinsdag 29 januari niet alleen op poëzie, maar ook op taart en koffie. Voor slechts €5 kan je die smakelijke namiddag bijwonen in CC De Adelberg.

Tussen de gedichten in de bib zitten ook enkele vrijkaarten 'verstopt'. Enerzijds voor 'Liefste ellendeling': een muzikaal stuk van Mira en Jenne Decleir, gebaseerd op het werk van Hugo Claus, dat je op woensdag 30 januari kan bijwonen in het CC. Naast deze vrijkaarten kan je in de bib met een Badge for Life ook vrijkaarten winnen voor Sirk De Soeverein.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio