KB ziet af van overname onderdeel ING

Print
KB ziet af van overname onderdeel ING

KB ziet af van overname onderdeel ING

KB Financial heeft besloten af te zien van de overname van de Zuid-Koreaanse levensverzekeringsdochter van ING. Dat maakte het Zuid-Koreaanse concern vandaag bekend.

"Het bestuur van KB Financial acht het in deze hachelijke tijd van groot belang om een toereikende kapitaalratio te behouden gezien de economische onrust", stelde het bedrijf in een toelichting op het besluit.

ING gaf geen commentaar op het bericht van KB. Eerder deze maand stelde het bestuur van KB Financial al de beslissing over de eventuele overname uit. Destijds meldde de Wall Street Journal dat er gesproken werd over een koopsom van 2300 miljard won, ofwel 2,1 miljard dollar. Dat was al een verlaging van de 2450 miljard won die eerder werd afgesproken. ING is bezig met de verkoop van zijn Aziatische verzekeringsbedrijven om staatssteun terug te betalen die het Nederlandse concern vanaf 2008 kreeg om de crisis te doorstaan. Eerder vandaag maakte ING bekend de verkoop van de verzekeringstak in Maleisië aan de pan-Aziatische verzekeraar AIA Group te hebben afgerond. Die transactie levert ongeveer 750 miljoen euro na belasting op.