Kunstkring Kreatief stelt tentoon in het Emile Van Dorenmuseum

Print

Kunstkring Kreatief stelt tentoon in het Emile Van Dorenmuseum

Genk -

Op zondag 16 december opende onder grote belangstelling de tentoonstelling Molen Vijver Kijker in het Emile Van Dorenmuseum. Tien kunstenaars werden geselecteerd om in het unieke kader van villa Le Coin Perdu hun werk te tonen.

Kunstkring Kreatief stuurde in april van dit jaar kunstenaars het Genkse landschap in, zoals dat in de 19e eeuw gebeurde.

Rond 1840 werd Genk ontdekt als schildersoord. Schilders verlieten hun atelier op zoek naar het ideale landschap. Het Kempendorp groeide uit tot een echt kunstenaarsdorp en trok jaarlijks honderden schilders aan. Emile Van Doren en Armand Maclot behoren tot de bekendste.

Kunstkring Kreatief ging de uitdaging aan deze traditie nieuw leven in te blazen en daagde kunstenaars uit vandaag hetzelfde te doen. De Molenvijver kozen ze uit als locatie. In de tentoonstelling Molen Vijver Kijker gaat de hedendaagse blik de dialoog aan met de historische landschapsschilderijen in de collectie van het museum. Soms is het generatieverschil uitgesproken, soms lijkt de tijd stilgestaan te hebben.

Met werk van Lut Brenard, Marie-Claire Janssen, Monique Knevels, Ingrid Meylaerts, Wendy Pirard, Bart Schepers, Margriet Timmers, Chris Vandeweerd, An Van Gastel en Frans Verbiest.

De tentoonstelling is elke zondag (behalve op 23 en 30 december) gratis te bezoeken van 14 tot 18 uur en dit tot en met 17 maart 2013.
Emile Van Dorenmuseum. Henri Decleenestraat 21, 3600 Genk


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio