Officiële opening nieuwe vleugel Kabouterland

Print
Officiële opening nieuwe vleugel Kabouterland

Officiële opening nieuwe vleugel Kabouterland

Sint-Truiden -

Op vrijdag 14 december verzamelden de directie, het schoolbestuur, het personeel , de ouderraad en genodigden in de nieuwe vleugel van de kleuterschool Kabouterland voor de officiële opening.

Luc Kempeneers, directeur van de Sint-Ritaschool verwoordde heel treffend in zijn toespraak bij deze gelegenheid wat al heel lang leefde bij iedereen die betrokken is bij het reilen en zeilen van deze school.

Hij vergeleek de totstandkoming van deze nieuwe gebouwen met de geboorte van een kind waar reikhalzend naar uitgekeken wordt. De eerste plannen voor deze nieuwbouw kwamen nog tot stand onder de vorige directeur, Gustaaf Grouwels samen met het schoolbestuur. Na 19 maanden was het dan eindelijk zover en op maandag 3 september werden de nieuwe gebouwen in gebruik genomen.
Met een oppervlakte van 500 m² waarin vijf klaslokalen en een polyvalente zaal een plaatsje gekregen hebben, beschikt de school nu over de nodige ruimte waarin kleuters zich kunnen ontplooien in al hun facetten. Ook is er een wandelpad achter de school waarlangs de kinderen door hun ouders naar school gebracht kunnen worden.
Tot slot bedankte de directeur ook nog de ouders, die hun vertrouwen elke dag opnieuw aan de school schenken en hun kinderen nu onderwijs zien krijgen in een prachtige omgeving.

Ook Flor Vanroye, voorzitter van de vzw Kabost, richtte nog een woordje tot de aanwezigen. Uit zijn toespraak kwam een grote fierheid naar voor dat dankzij de samenwerking tussen vele partijen dit project tot stand gekomen is. Ter opening van het nieuwe gebouw werd het lint officieel door hem doorgeknipt.
Tot slot spraken alle aanwezigen samen een wijdingsgebed uit waarbij EH Deken Albert Thijs de kruisjes voor de klassen en de lokalen inzegende.
Alle genodigden kregen ook nog de kans om de nieuwe lokalen te bezichtigen begeleid door een lekker hapje en drankje.
Tot slot kan er alleen maar gezegd worden dat de Sint-Ritaschool een warme en goede toekomst tegemoet gaat, de school is een plaats waar elk kind zijn plekje vindt, waar je warm onthaald wordt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio