Kerstsfeer te over in de Kattestraat

Print
Kerstsfeer te over in de Kattestraat

Kerstsfeer te over in de Kattestraat

Ham -

Sinds deze week baadt de Kattestraat weer volop in de kerstsfeer. De laatste huizen werden nog snel versierd en haast overal brandt de kerstverlichting. Toch is het telkens weer een hele opgave om jaar na jaar de verlichting van de zolder te halen, kapotte lampjes te vervangen en in de gure kou buiten alles op te hangen.

Sommige mensen worden al een jaartje ouder en ladder op en af lukt niet altijd meer even goed. Zo zijn er elk jaar weer inwoners die zeggen dat het de laatste keer is dat ze meedoen. Maar als je in de Kattestraat woont, begint het rond sinterklaas toch weer stilaan te kriebelen. Als je bij de buren de eerste lampjes ziet branden, dan komt de goesting stilaan naar boven en kan je haast niet anders dan ook weer aan de slag gaan.

Het resultaat is dit jaar weer prachtig , al is het ietsje minder spectaculair dan de voorgaande jaren. Heel wat bezoekers komen een avondje wandelen door de straat. Vooral de kinderen genieten ervan en er worden heel wat foto’s gemaakt. Ook bussen met gepensioneerden die terugkomen van een of andere reis passeren eerst nog eens door de ‘lichtjesstraat’.

Zondagavond kwam een groep met zeven prachtig versierde tractoren door de straat. Er zat zelfs een echte kerstman bij in een arreslee achter een tractor. De groep passeerde maar liefst drie keer op een avond en vervolledigde het kerstplaatje wonderwel. Het hoogtepunt van de bezoekers wordt verwacht rond de Kerstdagen. Je kan de Kattestraat nog in volle glorie zien tot 6 januari. Dan verdwijnt alles onherroepelijk weer voor een jaartje (?) naar de zolders.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio