THHI Lassen-Constructie maakt uniek monument.

Print
THHI Lassen-Constructie maakt uniek monument.

THHI Lassen-Constructie maakt uniek monument.

Ham -

Ham - De gemeente Ham is een monument rijker. In de vijver voor het gemeentehuis staat sinds vrijdag een fiere waterjuffer te pronken. Met dank aan de leerlingen van het vijfde en zesde jaar "Lassen-Constuctie". Zij brachten deze delicate opdracht tot een goed einde onder begeleiding van hun vakleerkrachten Gunter Leeten en Jef Sprengers.

De afgelopen schooljaren werd er geregeld gewerkt aan kunstprojecten in onze school.
Omdat de provincie zeer begaan is met biodiversiteit lanceerde ze een oproep om de gemeente aan te sporen om bedreigde, typische Limburgse planten- of diersoorten te adopteren. De gemeente Ham koos voor de variabele waterjuffer omdat ze volop bezig zijn met het aanleggen van poelen en rietkragen.

Aan enkele leerlingen werd gevraagd om een ontwerp te maken. Omdat de waterjuffer met haar voeten permanent in het water staat werd gekozen voor inox. Burgemeester Dirk De Vis was zeer enthousiast over het eindresultaat. Samen met de leerlingen zette hij de waterjuffer op zijn plaats. En zoals het hoort bij een officiële ontvangst werd er na afloop geklonken op het eindresultaat.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio