Nstars zetten G-Baseball op de kaart in Vlaanderen

Print

Nstars zetten G-Baseball op de kaart in Vlaanderen

Neerpelt -

Baseball en Softball Vereniging Nstars heeft dinsdag 11 december jl. een principe-akkoord gesloten met BuSO St-Elisabeth voor het geven van G-Baseball initiatielessen. Dit zijn speciale en coole Baseball- en Softball-lessen voor jongens en meisjes met een beperking.

Zij kunnen nu frequent gaan kennismaken met en veel plezier beleven aan een sport die door miljoenen mensen wereldwijd wordt beoefend.
Hiermede is tevens de definitieve introductie van G-Baseball in Vlaanderen een feit.

Uniek is dat de Nstars op locatie G-Baseballinitiaties komen geven. “Wij werken drempelverlagend doordat we zelf naar de scholen toekomen met zeg maar een G-baseball Roadshow. Er worden naast normale baseball knuppels, handschoenen en ballen ook aangepaste baseballmaterialen ingezet. Daarbij wordt ook de spelvorm ter plekke door de trainers en begeleiders op de spelers afgestemd. Hierdoor wordt de sport- en spelbeleving van het baseballen voor iedere sporter met een beperking net zo spannend en fun als bij het reguliere baseballen zelf”.

De Neerpeltse Nstars zijn verheugd zich in de eigen Limburgse regio te kunnen inzetten voor één van de grootste scholen in Vlaanderen voor onderwijs en begeleiding van personen met een handicap: BuSO St-Elisabeth uit Wijchmaal-Peer. De eerste pilot-initiatielessen zullen trainers van de Nstars in het voorjaar van 2013 gaan geven.

Wil je ook kennismaken met de Nstars, Baseball en G-Baseball ? De Nstars zijn op 23 december a.s van 13:00 tot 19:00 uur aanwezig op de gezellige Kerstmarkt in het centrum van Neerpelt. Met American Food & Drinks en leuke Baseballactiviteiten. De Nstars wensen daarmee geld op te halen voor drie goede doelen en voor de aanschaf van een deel van de G-Baseballmaterialen. De goede doelen zijn: BuSO St-Elisabeth en Navigate North 2013 dat zich inzet voor zowel Stichting ALS-fonds als het Ronald McDonaldhuis.

Nstars - Fun, Sports en Fair Play

Meer info: www.nstars.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio