Nieuw begin met het einde van de wereld.

Print
Nieuw begin met het einde van de wereld.

Nieuw begin met het einde van de wereld.

Kinrooi -

Popcorn-producties vzw maakt voorstellingen, met een maatschappelijke knipoog. Zowel professionele als amateurspelers werken daar aan mee. De vzw is het platform dat een symbiose laat ontstaan waarin het plezier in theater de boventoon heeft. De inspiratie vindt Popcorn in het geamuseerd observeren van het leven van de mens in deze wereld.

Zo betekent “21 december 2012” voor de één “het einde van de wereld” en voor een ander “een nieuw begin”. In de Ma-ja-Code kan je genieten van een eigenzinnige en kolderieke visie op dit nieuwe begin. Hierin heeft Remco zich voorbereid op het einde van de wereld. Acht jaar lang is hij met deze voorbereiding bezig geweest om niets aan het toeval over te laten. Hij wil beslissen over zijn eigen lot. Met de zekerheid van getallen en berekeningen weet hij dat hij een van de weinige overlevenden zal zijn. Alles is gereed en voorzien in zijn schuilplaats. Overal is rekening mee gehouden. Tot een toevallige gebeurtenis alles in de war lijkt te sturen. Menselijk trekjes worden door de situatie plots uitvergroot en leiden tot hilarische situaties.

Na een hele reeks opdrachten in vorige jaren, is dit de eerste voorstelling waarin de deuren voor het grote publiek geopend worden. In 2008 is Popcorn-producties vzw opgericht. Hugo Weerens en Janneke Huizing hebben zich met deze vzw als doel gesteld een katalysator voor theater te zijn in de regio. Bovendien nemen ze eigen theaterproducties in beheer of produceren ze theateractiviteiten voor geïnteresseerde opdrachtgevers.

Vorige activiteiten en producties van Popcorn-producties vzw werden in opdracht uitgevoerd. Heel wat voorstellingen zijn in de vorige jaren uitgewerkt en liggen in de kast te wachten op nieuwe orders om aan een nieuwe situatie aangepast te worden. “De Molentrilogie”, “Uit de kille grond van mijn hart”, zijn enkele van deze projecten. De productie “De ridders van de ronde tafel” wordt reeds 3 jaar gespeeld. De voorstelling is gemaakt in opdracht van Listel (Limburgs Samenwerkingsinitiatief voor Eerste Lijnsgezondheidszorg) en toerde door gans Limburg. “Het Geschenk” in 2009 was een voorproefje naar het groot publiek.

Nu is het dus zover. De eerste voorstelling waarin geen opdracht vervat zit, zelfs geen subsidie of sponsoring, is geboren. De ultieme uitdaging is verwezenlijkt. Popcorn maakt een droom tot werkelijkheid.

De Ma-Ja-code wordt op 21 en 22 december opgevoerd in VOM ‘ Vita Humana, Prinsenhoflaan 29 in Maaseik. Plaatsen kunnen gereserveerd worden op popcorn-producties@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio