Minicup Lommel kansloos uit de Beker van België

Print
Lommel -

In een vooruitgeschoven wedstrijd in de 1/8 finales voor de Beker van België Futsal, speelde Minicup Lommel gastheer voor titelverdediger Futsal Châtelineau. In de derde opeenvolgende bekercampagne op rij, zou dit ook nu weer het eindstation betekenen.

Voor het eerst kon men bij de thuisploeg beroep doen op de diensten van Mojtaba Alavi. Met veel gretigheid liet hij zich tijdens de wedstrijd dan ook regelmatig opmerken, al was het vooral het technisch en glashelder spel van Châtelineau dat de hoofdrol zou opeisen.

Maar de eerste noot kwam toch van een Lommelse viool komen. Na amper tien seconden vinden de broers Özcan mekaar, maar zonder succes. Dan was het heel wat anders aan de overzijde. Voor Minicup Lommel goed en wel beseft wie waar loopt bij de bezoekers, staat het na doelpunten van Diogo en Rahou (2x) al 0-3 na evenveel minuten. Enkel de paal houdt Rahou van een zuivere hattrick.

Châtelineau domineert als een geoliede machine en laat vervolgens Lommel achter een ongrijpbare bal hollen. Als de thuisploeg dan toch weet te counteren, staat een zelfzekere Durot Kahan Özcan en Vandervee in de weg. Een rustig opbouwend Châtelineau zoekt verder de opening en vindt die dan weer via Liliu, 0-4. Een doorgebroken Cihan Özcan wordt dan neergehaald door Diogo en mag blij zijn dat hij mag blijven staan. De vrijtrap die volgt wordt wel door Bielen benut, 1-4. Nog in dezelfde minuut drukken de bezoekers even door. Arslan Emre (1-5) en Diogo (1-6) treffen weer raak en in de slotminuut van de eerste helft maakt Vanderlei er 1-7 van.

De tweede helft zou een maat voor niets kunnen zijn, maar dan laat Vanheeswijck van zich spreken. Met veel beukwerk en doorzettingsvermogen, maakt hij zich de sterkste in duels en scoort hij ook nog eens 2-7. Even later draait hij ook nog eens mooi vrij, maar staat Durot in de weg. Dan doet Deswijsen weer beter. Met een bliksemreactie trapt hij hoog in doel na een ingeving op hoekschop, 2-8. En even later scoort Vanderlei alweer de 2-9.

De wedstrijd krijgt toch wat meer animo, te meer omdat Minicup er iets regelmatiger uit komt en doelman Claes met enkele goede reddingen uitpakt. Hierdoor komt Châtelineau plots in foutenlast en weet Bielen een eerste 10-meter te verzilveren, 3-9.

De wedstrijd is uiteraard dan al lang gespeeld, maar omdat al de speelminuten toch afgewerkt moeten worden besluit Diogo nog maar eens zijn klasse te tonen . Met nog twee doelpunten brengt hij de score op 4-11, als Vanheeswijck tussendoor voor de 4-10 zorgde. Het orgelpunt komt van de voet van Vanderlei. Die bepaalde namelijk de eindscore, 4-12.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio