Kerstweekend lokte heel wat volk naar Zepperen

Print

Kerstweekend lokte heel wat volk naar Zepperen

Sint-Truiden -

De weergoden lieten het een beetje afweten maar de belangstelling voor de 13de editie van het kerstweekend in Zepperen was andermaal een succes. Ook deze editie van het kerstconcert en de kerstmarkt werd georganiseerd door het sponsorcomité, schoolbestuur, ouderraad en leerkrachten van basisschool het Blavierke.

Zoals ieder jaar werd er fel uitgekeken naar dit spektakel, waar heel Zepperen al wekenlang naartoe leefde. Traditiegetrouw bestond het kerstweekend uit 3 delen: de ijstaartenverkoop, het kerstconcert en de kerstmarkt.

Voor de ijstaartenverkoop trokken de leerkrachten vol enthousiasme van huis tot huis, wat een aardig centje opleverde.

Tijdens het kerstconcert zongen de kinderen van de 3de kleuterklas en uit het lager onderwijs kerstliederen in de Genoveva-kerk in Zepperen. Sommigen droegen gedichten voor, anderen zongen solo of bespeelden een instrument. Jaarlijks vragen wij ook externen en bij deze editie was dit niemand minder dan een Hasselts ensemble waarin een vader met zijn blinde dochter zong , piano en saxofoon speelde

"De kerstmarkt is natuurlijk de grootste hap uit ons kerstweekend," wist Nady Selis, de directrice van Het Blavierke ons te vertellen. "Heel wat verenigingen zoals landelijke gilden, klj, remacluskring, kvlv,,,,uit Zepperen werkte er maar al te graag aan mee. Op deze kerstmarkt maken kinderen heel mooie stukjes die de bezoekers dan te koop werden aangeboden. Er was ook een eet- en drankstand. De "special" dit jaar was de cava-stand Wim's corner, die speciaal werd ingericht ter nagedachtenis van onze voorzitter Wim Cauwenbergh die in juli overleden is".


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio