Tessenderlo viert zijn kampioenen

Print
Tessenderlo viert zijn kampioenen

Tessenderlo viert zijn kampioenen

Tessenderlo -

De Looise sportraad is er in samenwerking met de sportdienst, weer in geslaagd om van de jaarlijkse kampioenenviering een geslaagd evenement te maken. De viering werd, zoals dat hoort, zaterdag geopend door de voorzitter van de sportraad Georges Rutten.

In zijn korte toespraak stipte hij aan dat het in het verleden nog nooit gebeurde dat er drie dorpsgenoten samen deel uit maakten van de Olympische delegatie. Ondanks hun afwezigheid door omstandigheden kregen Tia Hellebaut, Dirk Demeersman en Dirk Van Tichelt, als blijk van waardering, een staande ovatie.

Na de voorzitter kwam de schepen van sport Inne Peys aan het woord. Belangrijk voor de sportclubs was de verklaring dat de inspanningen die in het verleden gebeurden om de Looise sportinfrastructuur te optimaliseren of uit te breiden, indien enigszins mogelijk, niet zullen teruggedraaid worden.

Na de schepen was het de beurt aan de presentatoren om de leerlingen die bij een scholenwedstrijd een podiumplaats behaalden in de hulde te betrekken. De schepenen Wilms, Moonen en Peys overhandigden de attenties. Als animatie was er een optreden van de Hwarang Taekwondo club. Na deze act was het de beurt aan zo'n 130 atleten om felicitaties en een attentie in ontvangst te komen nemen. Via een power point presentatie werden de betreffende atleten op het grote scherm geprojecteerde.

Tijdens het tweede gedeelte waren er felicitaties voor de twintigste verjaardag van de zaalvoetbalclub Red Star Bioform. De laureaten voor de “trofee voor sportverdiensten” waren Roger Ribus van de Rietvoorn en Ludo Wilms van de badmintonclub. Het was Filip Vertessen van de service club Kiwanis Tessenderlo Alchemia die de attenties overhandigde.

In de strijd voor de “sportploeg van het jaar” moest Hannibal het afleggen tegen de cadetten ploeg van BBC Optima.

Bij de jeugdbeloften werden de bmx-ers Neo en Niels met hun zes jaar nog te jong bevonden om in aanmerking te komen voor deze titel. Ze kregen wel een attentie en een diploma als waardering voor de opmerkelijke prestaties in hun sport. Jeugdlaureaat werd Nele S ‘Heeren van de taekwondo club. Zij behaalde goud in de discipline sparring op het Limburgse, het Vlaamse en het Belgische kampioenschap. Tevens won ze goud op het open Antwerpse en Brabantse kampioenschap.

Sportvrouw van het jaar werd Fien Boons. Zij startte op haar zesde met handbal bij het Looise Hannibal. De voorbije drie jaren is ze een vaste waarde bij de Belgische topclub Femina Visé. Tevens behoort ze bij de selectie van de nationale ploeg.

Voor de titel van sportman van het jaar waren er twee genomineerden. Marc Grieten behaalde in het Spaanse Almeria een gouden en een zilveren medaille bij de vogelshow. Ook op andere kampioenschappen,waaronder het Belgische, mocht hij met eremetaal naar huis. De tweede genomineerde was Ruben Engelen. Hij werd afgelopen wielerseizoen Limburgs en Belgische kampioen bij de liefhebbers. Hij behaalde 16 overwinningen op 45 gereden wedstrijden. Dit prachtige palmares leverde Ruben Engelen uiteindelijk de titel van “sportman van het jaar” op.

Om kwart voor tien viel het doek over de kampioenenviering editie 2012 en was er gelegenheid tot nakaarten tjdens de receptie.

Foto's: CATERINA A


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio