Opening rustige speelplaats op feestdag Sint-Barbara

Print
Opening rustige speelplaats op feestdag Sint-Barbara

Opening rustige speelplaats op feestdag Sint-Barbara

Beringen -

Op 4 december namen leerlingen van VIBO Sint-Barbara hun nieuwe rustige speelplaats met veel trots officieel in gebruik. Sinds schooljaar 2009-2010 kiest VIBO Sint-Barbara voor een rustige speelplaats voor een deel van hun leerlingenpopulatie. Deze rustige, afgebakende plek is er voor jongeren die zich moeilijker kunnen handhaven in een sociale context.

De rustige speelplaats biedt vele groeikansen in sociale vaardigheden via sociale leerverhalen en georganiseerd samenspel. Met de financiële steun van ‘hart voor Limburg’ schafte de school enkele spellenkoffers aan. Hiermee daagt de school de jongeren uit tot het nemen van initiatief in een veilige sociale context. Zo doen jongeren succes-ervaringen op waardoor hun zelfwaardegevoel groeit. Via de spelmethodiek leren zij eveneens omgaan met regels, verwachtingen en onvoorspelbaarheid. Eenmaal deze leerverhalen goed zijn ingeoefend, gebruiken de leerlingen die in een bredere context.

Door de intensieve betrokkenheid van de leerlingen bij de inrichting en de opening van deze nieuwe speelruimte voelen leerlingen zich nu terechte ‘mede-eigenaars’ van deze nieuwe locatie.
De nieuwe speelplaats werd mooi aangeplant en ingericht. Zelfgemaakte zitbanken en een overdekte ruimte met boeken- en spellenkoffers maken van deze locatie een rustige en aangename zit- en speelruimte.

Voor de leerlingen voldoet ze helemaal aan de verwachtingen. Een toffe plek om ‘graag te vertoeven’ tijdens de schoolpauzes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio