Leden gehandicaptenadviesraad trekken de straat op

Print
Leden gehandicaptenadviesraad trekken de straat op

Leden gehandicaptenadviesraad trekken de straat op

Hechtel-Eksel -

‘Ik hoor er ook graag bij!” … Met deze slogan trok de gehandicaptenadviesraad (GAR) vorige week (de week voor personen met een handicap) de straat op. Iedereen hoort er namelijk graag bij, ook de personen met een beperking en zeker op 3 december.

3 december is namelijk de nationale dag voor personen met een handicap.

De bedoeling van deze dag is om extra aandacht te hebben voor personen met een beperking en de integratie van deze doelgroep op alle vlakken te bevorderen. Graag willen we extra aandacht vragen naar de moeilijkheden waar mensen met een beperking mee geconfronteerd worden. Parkeerplaatsen die onrechtmatig worden ingenomen, voetpaden bezaaid met hindernissen, hoge drempels en borduren, ... . Dit zijn maar enkele voorbeelden van manieren waarop mensen uitgesloten worden.

Met dit in ons achterhoofd trokken de leden van de plaatselijke GAR (gehandicaptenadviesraad) de straat op. Bij de supermarkten en aan de scholen kregen de aanwezigen een pen met de slogan ‘Ik hoor er ook graag bij' en een flyertje met de activiteiten van de GAR.

De GAR is er zich van bewust dat de mensen de GAR nog niet kennen. Door deze actie hoopt de GAR dat de mensen weten dat er een GAR bestaat en dat dit een aanspreekpunt kan zijn bij mogelijke problemen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio