DV Eendracht Louwel klaar voor 1ste klasse?

Print

DV Eendracht Louwel klaar voor 1ste klasse?

Opglabbeek -

DV Eendracht Louwel steekt zijn neus aan het venster van een promotieplaats in 2de klasse. Eerste klasse lonkt en DV Eendracht Louwel voelt de lokroep. Na de fusie met de heren van Eendracht Louwel lijkt het Opglabbeekse damesvoetbal meer dan ooit op weg om een historische stap te zetten.

1ste klasse, here we come?

Sedert dit seizoen spelen de Opglabbeekse dames in het geel en blauw. De samensmelting met de Eendracht heren legde het damesvoetbal duidelijk geen windeieren. Er werd een nieuwe trainer aangesteld en met enkele nieuwe, talentvolle dames werd het seizoen aangevat. Ook vonden een aantal jonge ‘leeuwinnen’ de weg naar ’t Heike.

De competitiestart maakte al snel duidelijk dat EL een sterk geheel vormde. Er moest voor niemand worden onder gedaan. De twijfel stak echter even de kop op toen de kern geteisterd werd door een groot aantal kwetsuren. Gelukkig stroomde er vanuit de 2de ploeg enkele jonge talenten door.

Halfweg de competitie prijken de EL-ladies op een puike 3de plaats en hebben ze de 2de stek van Aalst en nr 1 Standard nog steeds in het vizier. Sterkhouder Nele Goyens wil echter iedereen met de voetjes op de grond houden: “de competitie is nog lang en nog meer gekwetsten kunnen we ons zeker niet permitteren. Iedereen kan ook van iedereen winnen. Dus, laten we het maar van match tot match bekijken. Maar als zich een kans voor doet om te promoveren, zullen we ze niet laten liggen.” Nele waarschuwt ook voor de valkuilen van een eventuele promotie: “ In 1ste klasse wordt het niet alleen sportief een stuk lastiger, ook de normen voor bv. infrastructuur zijn niet van de poes. Als we de stap zouden kunnen zetten, zal onze thuisbasis ’t Heike ook mee moeten kunnen groeien …. Maar laat ons vooral genieten tijdens deze winterstop van onze huidige plaats in het klassement.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio