Nieuwe thriller 'Schaduw van mijn Schaduw' voor Luc Vos.

Print
Nieuwe thriller 'Schaduw van mijn Schaduw' voor Luc Vos.

Nieuwe thriller 'Schaduw van mijn Schaduw' voor Luc Vos.

Herk-de-Stad -

2012 was een zeer druk jaar op schrijfgebied voor Luc Vos.

Het jaar begon met twee kortverhalen ('Verloren Harten' en '28 + 1') waarvan '28 + 1' genomineerd werd in een schrijfwedstrijd van www.vrouwenthrillers.nl, en opgenomen werd in de bundel 'Schrik'.

Even later verscheen het grotendeels in 2011 geschreven 'Schaduwzijde', een thriller over een op hol geslagen seriemoordenaar in Antwerpen. Met een gruwelijke Modus Operandi en een onverwachte ontknoping. Een boek dat hoge ogen gooide in de Apple iBookstore en nog steeds in de top 50 staat.

Met tussendoor en kortverhaal dat nooit geschreven had mogen worden…Want 'What happens in Warth…' Een kortverhaal over de avonturen van een groep vrienden op ski-vakantie in het Oostenrijkse Warth. Waar vreemde dingen gebeuren…

Net voor de zomer was het dan tijd voor iets anders. Non-fictie. Een biografie van 'Nonkel Pater'. 'Zoals het gezeid is, Jef Vos, Missionaris van Scheut.' Geen verhaal, geen fictie. Wel een verzameling van zijn reisverhalen en zijn brieven. Uitermate boeiend en leerrijk, vooral omdat Luc Vos een aantal gelijkenissen vertoont met Nonkel Pater (maar niet alles ;-)

Na een lange zomervakantie verscheen een nieuw kortverhaal, speciaal voor de jeugd. 'Met een beetje hulp van Hierboven.' Even later hernomen in 'Met een beetje hulp van Facebook.'

Na al dat schrijfgeweld had Luc zich voorgenomen om het wat rustiger aan te doen, maar zoals het spreekwoord zegt: 'Als het kriebelt, moet je schrijven,' en het kriebelde serieus.
Waardoor een paar maanden later het 'vervolg'-verhaal op 'Schaduwzijde' vorm gekregen heeft. 'Schaduw van mijn Schaduw' is het nieuwst (en voor 2012 zeker het laatste ;-) boek van Luc.
Tussendoor heeft Luc nog een aantal van zijn kortverhalen vertaald naar het Engels en worden deze verhalen rustig verkocht in de Angelsaksische landen zoals de VS, Engeland, Nieuw-Zeeland, Australië en nog een aantal andere landen.

Maar voor nu ligt de focus op het nieuwste boek. 'Schaduw van mijn Schaduw' speelt zich opnieuw af in Antwerpen. De Sinjorenstad wordt wederom opgeschrikt door een seriemoordenaar. Met een gelijkaardige, nog steeds gruwelijke, modus operandi.
Enkel deze keer volgen de moorden elkaar nog veel sneller op. Wordt het ganse politieapparaat van 't Stad gezamenlijk gek van frustratie en stijgt de druk op de dader te pakken onmenselijk hard.
Resten er maar twee vragen: wie is het? En zullen ze hem kunnen stoppen voor de hele stad vol lijken ligt, ondanks alle interne strubbelingen en spanningen?

Voor 2013 liggen er alvast een eerste kortverhaal op de plank en zal het afwachten zijn wat er verder uit Lucs virtuele pen zal vloeien. Al is er een voornemen om het wat rustiger aan te doen, het schrijversbloed kruipt waar het niet gaan kan...

Al deze boeken zijn als e-book en als gedrukt boek te vinden via www.lucvos.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio