thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie Genkse bands in Belgische finale Clash of the Coverbands

Op zondag 16 december vindt in Jeugdhuis Rondpunt 26 in Genk de Belgische finale van The Clash of the Coverbands plaats. Negen bands uit Vlaanderen strijden er om 4 plaatsen in de halve finales in Den Haag in maart 2013 en proberen alzo in de voetsporen van het Genkse Koyle, de publiekswinnaar van de editie 2012, te treden.

Patrick KAERTS

Bij de 9 finalisten vinden wij 3 bands terug met een stevige Genkse inbreng.

Vooreerst is er Paralyzers. Een buitenbeentje tussen al die coverbands. Immers, waar de meeste coverbands zich beperken tot het gewone rock-, pop- of alternatieve genre kiest dit viertal- dat al van 1994 bezig is!- resoluut voor een mix van Rhythm & Blues,Rock & Roll, een geut Country en een schepRockabilly. De band heeft ook al een demo en een full cd uit, die beide erg enthousiast werden onthaald en zelfs airplay kregen op Stubru. Hun set tijdens de preselectie in Veldhoven op 28 april, met songs van o.a. Paladins, Eddie Cochran en Undertones werd erg gesmaakt door de vakjury en het publiek . Op die manier wist de band zich te verzekeren van een wildcard voor deze finale. Met Paralyzers zal het “Yeehaa”-gehalte van de finale zeker de hoogte ingaan.

Tijdens dezelfde preselectie in Veldhoven werd “F” (korter kan een bandnaam niet zijn) door de vakjury als winnaar uitgeroepen.F is een band gevormd uit vier geschoolde muzikanten die vrienden zijn voor het leven. Hun sterkte bestaat uit een echte live-perfomance waarbij ze hun gedrevenheid voor de muziek overbrengen naar het publiek. Geen stijf gedoe, maar entertainment on stage! Ondertussen spelen ze al 10 jaar samen en wat sound betreft wordt de lat hoog gelegd. Een song mag je alleen maar GOED coveren. F haalde het in de preselectie met songs van o.a. U2, Kings of Leon en Pearl Jam. Ze hebben hun kunnen ook ruimschoots bewezen tijdens hun optreden tijdens Genk On Stage eerder dit jaar, en mogen gerust tot de kanshebbers op een halve finale en zelfs de Benelux-finale gerekend worden. www.efff.be

Nothing Els(e) is een relatief nieuwe naam. Zangeres Els en haar 4 mannelijke kompanen (waaronder een vader en zoon op gitaar) laten zich inspireren door het betere pop- en rockwerk van de afgelopen 30 jaren, met een licht alternatief randje. Zij brengen zo o.a. songs van The Gossip, Garbage, Eurythmics, maar alles overgoten met een Nothing Else-sausje. Deze band kreeg, net als Paralyzers, een wildcard na hun preselectie einde maart in dezelfde zaal in Veldhoven, ook omdat hun muziek op flink wat bijval van het publiek kon rekenen.

Naast deze 3 bands kun je ook komen luisteren en kijken naar :Tros Hombres (Tremelo)Vicious Minded (Lint)A3 Beton (Gingelom)The Supernational Heroes (Ransberg)Jerusalem (Antwerpen)Alcohol Fueled (Tessenderlo)

Praktisch: de finale vindt plaats op zondag 16 december in Jeugdhuis Rondpunt 26 in Genk vanaf 14uTickets: voorverkoop: 10 EUR via www.theclashofthecoverbands.com Kassa : 12,50 EUR

Op de keerzijde van de inkomkaarten kan iedere bezoeker zijn/haar voorkeursstem vermelden. De 2 bands met de meeste voorkeursstemmen gaan door naar de halve finale in Den Haag, net als de twee bands die door de vakjury worden geselecteerd. En we hopen van harte dat er minstens één band met Genkse roots de eer van Koyle hoog houdt en weet door te dringen tot de grote finale in Tilburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio