Hoofdredacteur HBVL steunt actie Barbara Blijf!

Print

Hoofdredacteur HBVL steunt actie Barbara Blijf!

Genk -

Vorige week werd onder ruime persbelangstelling het Genkse project "Barbara blijf" gelanceerd. We mogen alvast spreken van een succes. Tijdens de inhuldiging van het standbeeld "De Koolputter" aan het mijngebouw van Waterschei werd het 200ste aandeel verkocht aan de hoofdredacteur van Het Belang van Limburg, Ivo Vandekerckhove.

Is ze je ooit opgevallen, de blauwstenen nis boven de vroegere ingang van de mijn van Winterslag? Er wordt verteld dat er ooit een beeld van Sint-Barbara in deze nis stond. Het is dan ook een ideale plek voor de patrones van de mijnwerkers. Stond ze er nu of niet? En als ze er heeft gestaan, wie haalde haar dan weg en wanneer? Het mysterie rond het beeld van Sint Barbara van Winterslag blijft voortduren. Hoe dan ook: nu staat ze er wél en Genk wil dat ze blijft. Voor 5 euro wordt iedereen die dat wil, de trotse eigenaar van een aandeel in het beeld. De campagne loopt nog tot eind maart 2013.

Het basisprincipe is eenvoudig: voor 5 euro kan ieder die dat wil een aandeel kopen in het beeld. Dat kan op diverse manieren:
- overschrijven op een speciaal rekeningnummer BE42 0910 1952 8654 met vermelding van uw naam en adres en wij nodigen u uit op de officiële inhuldiging van het beeld.
- Sms BARBARA naar 3860. Per deelname draagt u 1 euro bij. Voor elk 5e smsje van hetzelfde nummer ontvangt u één aandeel.
- bijdrage contant betalen aan het C-mine bezoekersonthaal of op één van de activiteiten waar onze vrijwilligers tekst en uitleg geven bij deze unieke actie.

Per bijdrage van 5 euro ben je dus aandeelhouder en ontvang je een speciaal certificaat. Op de website van het project houden we de teller bij” .

Zorg er samen met alle Genkenaren voor dat Barbara blijft!

Vragen? Dienst Cultuur - cultuur@genk.be - T 089 65 38 16.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio