Timen wordt tweede op Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade

Print
Timen wordt tweede op Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade

Timen wordt tweede op Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade

Hechtel-Eksel -

De leerlingen van het 6de leerjaar van Basisschool Viejool deden woensdag 7 november mee aan de voorrondes van de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade. Dit is een wedstrijd in verband met techniek die over heel Vlaanderen georganiseerd wordt. In totaal namen dit jaar zo’n 13.

000 leerlingen hieraan deel.

Na enkele weken viel de uitslag bij de leerkrachten in de bus. Uit alle deelnemers werden de 48 besten geselecteerd en ook een leerling uit onze school, Timen Zandbergen, was erbij! De geselecteerde leerlingen waren op zaterdag 1 december uitgenodigd in het ministerie van onderwijs te Brussel om de finale te spelen.

Vanuit Eksel vertrok er dus een delegatie, bestaande uit Timen, zijn ouders en zus, juf Lydie en de directeur, richting Brussel. Daar aangekomen konden de finalisten hun tanden zetten in een reeks opdrachten i.v.m. techniek. De begeleiders werden in de tussentijd getrakteerd op een filmvoorstelling. Na de film kwam iedereen samen in de grote zaal, waar Brahim “een feestje kwam bouwen”.

En toen was het moment van de waarheid daar : de uitslag van de finale. Naarmate een hele reeks namen de revue passeerde, groeide de hoop op een mooie uitslag. En die kwam er ook: Timen behaalde een heel knappe tweede prijs. Fier als een gieter mocht hij de prijs in ontvangst nemen. Na een fijn verzorgde receptie keerden we allemaal zo fier als een gieter terug naar Eksel.

Een dikke proficiat Timen, met deze uitzonderlijke prestatie. Eentje om in te kaderen!!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio