Wat te doen bij een overval?

Print
Wat te doen bij een overval?

Wat te doen bij een overval?

Maasmechelen -

In Nederland heeft het bedrijfschap ‘Horeca Nederland’ onlangs onder zijn leden een kaart verspreid, waarop tips staan en hoe te gedragen bij een eventuele overval, maar het kan net zo goed bij homejacking of straatroof van pas komen, vandaar dit artikel, “Denk aan het RAAK – principe.

In deze tijd van donkere dagen en met de feestdagen voor de deur, zijn het juist deze dagen en maanden van alertheid. Er is meer geld in omloop en dit laten de cijfers ook van de afgelopen jaren aftekenen, meer overvallen, straatroof en inbraken. Wat te doen bij een eventuele confrontatie met zo’n boef!?

Denk aan het RAAK – principe, hier enkele tips.
Rustig blijven. Aanvaard bevelen en volg deze snel en kalm op. Afgeven van geld en/of de goederen waar om gevraagd wordt. Kijk goed en probeer een signalement te onthouden voor de politie.
1) Blijf rustig en geef waar om wordt gevraagd.
2) Kijk goed en probeer het signalement te onthouden.
3) Noteer kenteken, (evt. merk en kleur) i.m. maak een foto met je gsm toestel.
4) Bel alarmnummer politie 101
5) Niet opruimen of schoonmaken.
Er zijn meer oplossingen om preventief te werk gaan, maar alles kost geld en de vraag of het werkt heeft men niet altijd in de hand, machteloosheid heeft vaak dan ook de bovenhand. Sociale controle of gemobiliseerde samenwerking, daar heeft de maatschappij behoefte aan, samen op je spullen letten want wie weet ben jij de volgende.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio