Toekomst kasteelpark ‘Ter Motten’ verzekerd!

Print
Toekomst kasteelpark ‘Ter Motten’ verzekerd!

Toekomst kasteelpark ‘Ter Motten’ verzekerd!

Dilsen-Stokkem -

 

Vandaag gingen de onderhoudswerken, kap- en snoeiwerken in het kasteelpark Ter Motten, van start om dit waardevolle park voor de toekomst te behouden.

De gemeente Dilsen-Stokkem heeft hiervoor een ‘parkbeheersplan’ opgesteld.

In dit plan zijn alle bomen geïnventariseerd, waaruit blijkt dat er in het park nog heel wat waardevolle en monumentale bomen staan. Ook voor de toekomst zijn enkele bomen aangeduid die kunnen uitgroeien tot monumentale exemplaren.

Er werd gekozen voor stapsgewijze manier van werken. In de eerste fase zullen de bomen naast de paden aangepakt worden. Als eerste zullen de dode bomen die gevaar vormen en bomen die de groei van waardevolle exemplaren in de weg staan gekapt worden.

Ook zullen sommige bomen, waaronder de 3 monumentale beuken aan de kerkhofmuur, verankerd worden zodat hun levensduur verlengd wordt.

 

“Ter compensatie, maar ook ter verjonging, zullen er in de tweede fase, in 2010, bomen en heesters aangeplant worden. Hierbij worden er ook nieuwe soorten geïntroduceerd en zal de haag rondom het park vernieuwd worden”, zegt schepen van Milieu en Natuur Ingrid Erlingen (sp.a).

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio