S-Plus bezoekt chocolaterie Anmadis

Print

S-Plus bezoekt chocolaterie Anmadis

Beringen -

38 leden van S-Plus Beringen-Centrum brachten woensdag 28 november een bezoek aan Anmadis, een ambachtelijke chocolaterie in Hechtel-Eksel. Tijdens de ontvangst kreeg iedereen een lekkere praline aangeboden gevolgd door koffie en gebak. Tijdens het nuttigen daarvan werd een video vertoond over de achtergrond en het werk van de chocolatier.

Hierna kwam de chocolatier, met de nodige humor, zelf een demonstratie geven. Vooraf vertelde hij het proces van cacaoboom naar echte chocolade. Donkere chocolade bestaat uit cacaomassa, cacaoboter en suiker. Voor melkchocolade wordt melkpoeder toegevoegd. Op het einde van dit proces worden cacaoboter en sojalecithine toegevoegd om de chocolade vloeibaar te maken.

Nadien toonde hij enkele kneepjes hoe je chocolade mooi kan garnituren. Hiervoor gebruikt hij een cornetje van bakpapier gevuld met chocolade om allerlei versieringen aan te brengen. Er kwamen ook allerlei figuurtjes in chocolade te pas. Deze worden vooraf gemaakt in verschillende mallen. Natuurlijk wilden onze dames ook zo'n cornetje in bakpapier maken om thuis te kunnen garnituren. Het leek simpel maar ze moesten toch geregeld de hulp inroepen van de chocolatier.

Iedereen was duidelijk gevallen voor de charmes van deze zoete kunstenaar, gezien de hoeveelheid verkochte lekkernijen achteraf.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio