Harmonie St. Michiel schittert op podium van het Lemmens Instituut.

Print

Harmonie St. Michiel schittert op podium van het Lemmens Instituut.

Bree -

Op 2 december behaalde de harmonie St. Michiel uit Bree onder leiding van Johan Mertens in Leuven de Nationale Titel in afdeling uitmuntendheid met maar liefst 90.1%

De succesformule zit in de combinatie dirigent (Johan Mertens) en 46 gemotiveerde muzikanten tussen de leeftijd van 11 tot 76 jaar.

Vriendschap is de drijfveer in onze vereniging.

Niettegenstaande het harde werken gebeurt het musiceren in een zeer amicale sfeer. De aanwezigheid op de repetities is rond de 88%, dit zorgt ervoor dat we kunnen werken op een hoogstaand niveau en streven naar balans en samenspel in de muziek. De meeste spelende leden volgen of volgden muziekacademie. Jaarlijks vinden 2 à 3 jonge muzikanten hun weg naar de harmonie.

Opmars

Vijf kleine muzikantjes moesten in 2009 nog enkele maanden wachten om mee te mogen musiceren in onze harmonie. Dit vanwege de Nationale wedstrijd in 1ste afdeling eveneens in Leuven. St.-Michiel werd toen ook Nationaal kampioen met maar liefst 91,67%. Deze jongeren kunnen nu al met trots zeggen dat ze hun steentje kunnen bijdragen en flink op weg zijn om succesvolle muzikanten te worden. Sommige onder hen zijn al echte solisten, dit hebben ze op 2 december helemaal bewezen.

Nu 3 jaar later is het niveau al zodanig gestegen dat we opnieuw schitteren op het Nationale podium. De ingeslagen weg is dus succesvol.

Muziek maken is voor veel mensen in de harmonie een hobby voor het leven. De laatste wens van Lou Moreau, zelf jarenlang voorzitter en muzikant bij de harmonie St. Michiel, was, voor hij stierf op 27 november van dit jaar: ”Dat de harmonie zeker moest deelnemen aan de wedstrijd op 2 december en we ervoor moesten zorgen dat we kampioen zouden spelen”. Dit hebben we dan ook eervol voor hem gedaan.

Berghs Liesbeth


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio