Lommelse kinderraad zamelt geld in voor Make-a-Wish

Print

Lommelse kinderraad zamelt geld in voor Make-a-Wish

Lommel -

Serviceclub Fifty-one ’t Zand geeft de Lommelse kinderraad voor het tweede jaar op rij de kans om geld in te zamelen voor een goed kinderdoel. Net als vorig jaar mag de kinderraad helpen bij de tombola op hun supergezellige kerstmarkt ’t Feestland.

Vorig jaar konden we zo een cheque van 750 euro overhandigen aan Akindo. Dit jaar willen we ons inzetten om zo veel mogelijk geld in het laatje te brengen voor de organisatie Make-a-Wish.

Make-a-wish is een vrijwilligersorganisatie die dus geen inkomsten heeft, maar afhankelijk is van giften en sponsoring. Ze realiseren de allerliefste hartenwens van kinderen tussen de 3 en de18 jaar die lijden aan een levensbedreigende ziekte. Je kan begrijpen dat als je als kind zo ziek bent dat je leven bedreigd is, je heel verdrietig en bang bent. Je ouders en familie ook natuurlijk.

Dan is het niet meer zo vanzelfsprekend dat er lol gemaakt wordt, of activiteiten samen met je hele gezin gedaan worden. Maar dan is Make-a-wish er. Zij proberen deze kinderen en hun gezin eventjes te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ze krijgen de kans om nog eens echt te genieten. Op die manier putten ze weer wat moed en hoop op voor de toekomst (die vaak nog heel zwaar is), ze krijgen nog eens een fijne herinnering.

Het zieke kind mag drie wensen doen, maar de allerliefste wens die ze hebben, gaat Make-a-wish proberen werkelijkheid te laten worden. Dit is helaas niet altijd mogelijk.
Denk bijvoorbeeld maar dat als een kind zo zwaar ziek is en elke week een behandeling moet hebben in een specifiek ziekenhuis, dat kunnen ze niet op vakantie laten gaan als dat de allerliefste wens is. Dan moeten ze overgaan op wens twee. Maar in principe gaan ze altijd voor de eerste wens.

Kinderen hun wensen gaan van "ik wil ontmoeten", "ik wil hebben", "ik wil zijn" of "ik wil doen"... Dit kost een hoop geld, en daarom zijn ze bij “Make-a-wish” altijd blij als er
iemand een actie wil organiseren voor hen.

Barbara Smeulders, juf van mijn broertje Mauro in de eerste kleuterklas aan de Warande van mijn school Den Heuvel, is al meer dan 3 jaar bij Make-A-Wish en heeft 14 dagen geleden nog een hele mooie wens mogen vervullen. Kijk straks maar eens op onderstaande link.

Maar eigenlijk zijn alle wensen die ze in deze jaren heeft mogen vervullen een voor een prachtig. Het feit dat Make-a-Wish eventjes een lichtpuntje kon betekenen voor mensen die zoveel zorgen en zoveel angst en zoveel leed hebben, dat geeft haar echt wel voldoening.

Arne, een jongen uit mijn klas deed onlangs zijn actua over het artikel van de wens van een 10-jarige jongen uit Ham die aan de verouderingsziekte Progeria lijdt. Ik was daar echt door gepakt en merkte dat ook vele andere kinderen in mijn klas (6de leerjaar, juf Veerle Boudewijns, school Den Heuvel) er stil van werden.

Toen ik onze burgemeester, Peter Vanvelthoven, contacteerde in verband met tips voor goede kinderdoelen, had ook hij Make-a-Wish vermeld en enkele dagen later zag ik dan nog eens een reclamesticker voor Make-a-Wish op de auto van juf Barbara... ja, de beslissing om in actie te schieten voor die fantastische organisatie was toen snel gemaakt. Ik denk dat ik als kinderburgemeester net moet proberen om zo'n dingen te doen.

Met promotiemateriaal van juf Barbara trok ik naar mijn eerste werkgroepvergadering en met een powerpointpresentatie van Make-a-Wish kon ik de andere aanwezige kinderraadsleden zonder veel moeite overtuigen van dit fantastich goede kinderdoel.
Dus, ziehier, mijn oproep aan alle mensen van Lommel en omgeving:

Kom genieten van een natje en een droogje op de sfeervolle kerstmarkt ’t Feestland in het centrum van Lommel (Dorp 33/parking Den Bonten Os) op zaterdag 22 en zondag 23 december van 14 tot 23 uur. Zo helpt u serviceclub 51 ‘t Zand om dagcentrum De Teuten financieel te ondersteunen. En met een tombolalotje helpt u ons, de Lommelse Kinderraad, vele euro’s in te zamelen voor dat geweldige goede kinderdoel Make-a-Wish. Allen daarheen!

Artikel ingezonden door Benjamin Bosmans-Verdonk, kinderburgemeester Lommel

Foto 1 (belga): Dankzij Make-a-wish mocht Niels Willems kennismaken met de Rode Duivels op training. Op de foto Niels met Romelu Lukaku, Marvin Ogunjimi en Axel Witsel.
Foto 2: Benjamin Bosmans-Verdonk


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio