Internationaal badmintontornooi Bobad pakt uit met gelijk prijzengeld voor alle categorieën

Print
Internationaal badmintontornooi Bobad pakt uit met gelijk prijzengeld voor alle categorieën

Internationaal badmintontornooi Bobad pakt uit met gelijk prijzengeld voor alle categorieën

Bocholt -

Vorig weekend was Bocholt de uitvalbasis voor een zaterdag vol badmintonplezier. Een 170-tal badmintonners van alle niveaus (D, C2, C1, B2 en B1) en alle windstreken hebben prachtprestaties geleverd in Bocholt.

Voor de eerste keer in de geschiedenis organiseerde badmintonclub Bobad een internationaal pouletornooi.

Vol zelfvertrouwen wist Rik Achten (voorzitter Bobad) meer dan 170 badmintonners te plezieren met dit kwalitatief tornooi.

Badminton is een sport waar zelfs op hoog niveau niet veel geld mee te verdienen is. Daarom besloot het bestuur om het tornooi interessant te maken voor alle disciplines. Zowel de hoog geklasseerde spelers als de lager geklasseerde spelers konden evenveel prijzengeld winnen. Dit gaf dan ook zeer veel positieve reacties bij de badmintonners. "Eindelijk is iedereen eens gelijk voor de wet" hoorden we in de kleedkamers.

Het was voor alle spelers een zeer druk bezette dag. Zo speelde iedere aanwezig speler gemiddeld 4 à 5 wedstrijden. Sommige spelers wisten er zelfs een marathon dag van te maken met 11 wedstrijden op een dag! Topsport kan je wel stellen.

Ook Bobad is weer met tal van spelers in de prijzen gevallen. Zo wist Adri Plas en Nathalie Jannis een finaleplek (D) te bereiken en won diezelfde Adri samen met Koen Vriens het dubbelspel (D). Mathijs Gielen speelde samen met Davy Thijs een spannende finale dubbel B2 maar verloren deze zeer nipt.

Alle spelers van Bobad hebben er een spetterend tornooi van gemaakt. Op het einde van het tornooi klonk het dan ook in koor: op naar de volgende editie. Bobad wil alle spelers en supporters bedanken. Maar natuurlijk de vele vrijwilligers die er nodig waren om van dit tornooi een schitterende dag van te maken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio