Davidsfonds brengt pareltjes van de barok

Print
Davidsfonds brengt pareltjes van de barok

Davidsfonds brengt pareltjes van de barok

Lommel -

Het jaarlijks terugkerend klassiek concert is de climax van de Davidsfonds-activiteiten. Dit vijfsterren cultuurevenement heeft voor de elfde maal zo'n 250 muzikale fijnproevers op de been gebracht.

Onze vereniging is fier en verheugt er zich op dat het zijn geïnteresseerde leden, andere plaatselijke muziekliefhebbers en deze uit de brede omgeving, eens te meer een uitvoering van wereldniveau, een stuk muzikaal erfgoed, heeft kunnen aanbieden.

De uitvoerders voor deze gelegenheid waren de leden van het Vlaamse barokensemble Il Gardellino, genoemd naar een werk van Antonio Vivaldi: 'del Gardellino' wat in het Nederlands de distelvink betekent . Zij waren als het ware gidsen in het heerlijke landschap van de barokmuziek.

Il Gardellino is het geesteskind van Marcel Ponseele, barokhoboïst met wereldfaam. Samen met fluittist Jan De Winne richtte hij Il Gardellino op in 1988. Het ensemble is een vaste waarde op alle belangrijke binnenlandse en buitenlandse festivals. Nagenoeg steeds op wereldreis treedt het op in de bekendste cultuurtempels van de wereld.

Het gezelschap toont zijn meesterschap over het barokke repertoire door J.S. Bach centraal te stellen. Het oeuvre van de grootmeester wordt dan tegengesteld aan het werk van de bekendste tijdgenoten, zoals deze avond, A. Vivaldi, A. Marcello, F. Benda en J.C. Fasch.

Il Gardellino musiceerde rechttoe, rechtaan. Het ongelooflijk speelgemak van het ensemble bleef het hele concert een waar genot. Zij presenteerden een schitterende uitvoering zonder show en hun gedrevenheid op topniveau was een verrassing.
Geheel in overeenstemming met de goede gewoonten bij feestelijke gebeurtenissen nodigde het statige Burgemeestershuis tot een afrondende receptie. De talrijke aanwezigen genoten, tussen de geanimeerde gesprekken door, van een verfrissend drankje, afgewisseld met smaakvolle versnaperingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio