Minicup Lommel kan niet winnen in Morlanwelz

Wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten sluit je best winnend af. Maar wil het nu net lukken dat Minicup Lommel in Morlnanwelz dan door uiteenlopende omstandigheden niet over een volle kern kon beschikken. Vandervee had wederom T2 verplichtingen bij Lommel United, terwijl de vervanger voor Lagouireh (transfer naar Noorderwijk) Alabi (overgekomen van Leopoldsburg) nog niet speelgerechtigd was.

Joery Vandormael

Positief was wel dat de ingevallen belofte (Kobe Scheelen) een goede indruk naliet en meer dan zijn streng trok op dit niveau.

En dat beide ploegen zich in mekaars buurt bevinden in de rangschikking, viel duidelijk op te merken op het parket. Geen al te spectaculaire beginfase brengt een schijnbaar lange studieronde met zich mee, al zijn het de bezoekers die de eerste mogelijkheden creëren via Bekaert en Vanheeswijck. Morlanwelz is dan wel meest in balbezit, maar doelgerichte kansen blijven voor hen voorlopig uit. Enkel een counter van Canaris en in de herneming Dendane, kunnen doelman Claes op de proef stellen. Ook op een afstandschot van Cabo is de jonge Lommelse goalie bij de pinken. Jammer voor hem valt dan de bal na een vrij trap uit de kluts voor de voeten van Caudron die niet meer kan missen, 1-0. Minicup antwoordt met pogingen van Vanheeswijck en Bielen (2x), maar Dezomberg houdt zijn netten schoon. In de slotfase van de eerste helft komt de thuisploeg nog eens scherp uit de hoek, maar ook hier stuiten Canaris en Volpe op Claes.

De tweede helft kon voor Minicup niet beter beginnen. Met een persoonlijk actie, laat Bekaert Dezomberg kansloos en brengt de stand weer in evenwicht, 1-1. Maar al even snel klimt Morlanwelz opnieuw op voorsprong. Ditmaal heeft Claes even geen vat op het leer als Caudrons schot hem door de handen glipt, 2-1. Minicup zit met de opdoffer, terwijl de thuisploeg even op een wolk speelt. Caudron is dan nog heel dicht bij een doelpunt, maar binnenkant kruising en weer Claes beletten hem het scoren. Wanneer de bezoekers dan toch weer het heft in handen weten te nemen, staat er bij Morlanwelz een stevige organisatie. Zij weren elke Lommelse poging af en staat er een goede Dezomberg in doel die niets meer zou door laten. Op counter vergroten ze dan ook nog eens de voorsprong (Canaris, 3-1) waardoor de wedstrijd gespeeld is. Minicup gebruikt in de slotfase Bielen dan nog als vliegende keeper, maar wist het tij niet meer te keren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio