Youssef Hajam & Frank Rombauts exposeren samen

In het kleine kunstenkerkje van Laak loopt momenteel een mooi intercultureel samenwerkingsvoorbeeld op gebied van beeldende kunst. Beide kunstenaars hebben elkaar leren kennen op de kunstacademie van Hasselt. Hun lerares was aanwezig op de opening.

trudie appermans

Ook oud-leraars van Youssef van de academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder waren vertegenwoordigd. Wat de exposanten gemeen hebben is hun voorliefde voor acryl om gelaagd te kunnen werken, alsook het stijlgebruik van het kleurcontrast.

Bij de ophanging van de geselecteerde werken is met de lijn- en kleur composities van de omgeving duidelijk rekening gehouden. Frank gebruikt alledaagse herkenbare thema’s en plaatst ze in een ander perspectief. Youssef geeft vorm aan verbinding en scheiding. Dat kan gezien worden als zijn ontmoetingstocht tussen Westerse en Noord-Afrikaanse culturen.

Deze tentoonstelling is nog open op 2 - 8 - 9 december tussen 14 en 17 uur in de Kleine Heresteeg, 122 te Houthalen-Helchteren.

Het volgende open atelier voor kunstliefhebbers is op 14 december om 20u. In het kader van het project ‘creatief met kunsten’ ontmoeten 6 beeldende en 6 muzikale kunstenaars elkaar om beelden te musiceren en muziek te schilderen.

Meer info: info@lach-humor.be 011 52 25 63


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio