Pauwendag in Basisschool St-Jan te Kerkhoven

Print
Pauwendag in Basisschool St-Jan te Kerkhoven

Pauwendag in Basisschool St-Jan te Kerkhoven

Lommel -

Op vrijdag 13-02-09 bracht ik een bezoek aan de leerlingen van het lager onderwijs die trots als een pauw hun klasprojecten voorstelden aan de bezoekers.

Er werden diverse thema’s aangesneden zoals: Europese landen toelichtten, een restaurant runnen, cafè houden maar ook Limburgse producten voorstellen.

In sommige klassen kon men proeven en drinken van allerlei lekkernijen die er met de nodige uitleg gepresenteerd werden.

De meeste projecten werden in groepjes toegelicht. Het ging van massage, haartooi en verkopen met plaatselijk geld dat men kreeg bij het binnenkomen.

Alles werd geïllustreerd met powerpointpresentaties maar ook met foto’s en tekeningen op het bord. Een enkele groep was nog bezig met een heuse mini-onderneming maar dit project zal pas later op het schooljaar gepresenteerd worden.

Daarna werden de bezoekers onderworpen aan een heuse quiz om te testen of je ook nog iets onthouden had van wat er verteld werd.

Het viel deze dag wel op dat de meeste leerlingen goed warm aangekleed waren, maar het was op deze dag eveneens “dikke truiendag” en dan gaat de verwarming een paar graden naar beneden.

Nadat ik alle klassen bezocht had, kreeg ik toch wel een gevoel dat het ondernemersschap voor de toekomst verzekerd is hier in Limburg en dat heel het Pauwendaggebeuren iets is waar al de betrokkenen van deze school, heel trots mogen op zijn.

De Boel Ronny


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio