"Houston: we have a problem" (Apollo-13 game @ PHL)

“Houston we have a problem”, meldden de astronauten van de Apollo13 aan studenten van PHL - departement Business op maandag 19 november. Een groep studenten van de afstudeerrichting software management stond voor de opgave om de astronauten weer levend terug te brengen naar de Aarde.

Jean-Pierre Segers

Net zoals 42 jaar geleden, verliep de reis naar de maan anders dan gepland.

In het kader van hun opleiding deden de studenten mee aan de management game Apollo13, georganiseerd door het adviesbureau Ensink & van Gool. De inspanningen van “Houston” leidden in 1970 uiteindelijk tot een succesvolle terugkeer van de bemanning en nu was het de beurt aan de PHL-ers om hetzelfde te doen.

Het niet tijdig escaleren en oplossen van tijdskritieke incidenten en levensbedreigende problemen, en het niet goed implementeren van emergency changes zouden fataal zijn voor de bemanning aan boord van de Apollo13. Het PHL-studententeam van de afstudeerrichting “Software Management” werd zonder meer met een grote uitdaging geconfronteerd. De hele dag lang werden ze in ICT stress situaties gebracht en ’s avonds, na 4 zware rondes wisten de studenten de astronauten net als in 1970 weer veilig thuis te brengen.

Mission accomplished!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio