Tweedejaars SHD gamen in Gallo-Romeins museum

De tweedejaars van de Stedelijke Humaniora brachten een wel heel speciaal bezoek aan het Gallo-Romeins museum in Tongeren.

Eerst kreeg de groep een korte rondleiding. De leerlingen maakten kennis met de belangrijkste veranderingen in de oudste geschiedenis van deze regio.

Lydia Huskens

Dan kreeg iedere jongere een persoonlijke handpalmcomputer (Personal Digital Assistant of PDA). Dit apparaat stuurde hen zelfstandig door de volledige tentoonstelling.

Zo verkenden onze leerlingen op een speelse manier boeiende thema’s uit het verre verleden. Jachttechnieken van prehistorische jagers en verzamelaars, het dagelijkse leven in een landbouwmaatschappij en belangrijke facetten van de Gallo-Romeinse samenleving,...kwamen aan bod.

De PDA wees hen de weg en gaf hen regelmatig kleine of grote opdrachten in spelvorm. Soms veranderde bijna de hele zaal in één grote gameomgeving. Uiteraard daagde het apparaat hen ook uit om een blik te werpen op de collectie. De leerlingen werkten samen in groepjes van twee of drie. Zo werden ze ‘verplicht’ om met elkaar in gesprek te gaan over de inhoud.

Na afloop van het spel was er een korte nabespreking met de gids. Het was een zeer leuke middag!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio