Academie Kinrooi en Meisjeskoor Artemis Maaseik klaar voor kerstconcert Geistingen

Woensdag 19 december vanaf 20 uur is de Parochiekerk Sint-Lambertus in Geistingen het decor voor het kerstconcert door de Samenzangklassen van de afdeling Kinrooi van de Stedelijke Academie voor Kunst en het Meisjeskoor Artemis uit Maaseik. Voor de kinderen van de Samenzangklassen is dit meteen het eerste concert in eigen gemeente.

Johan Rutten

Het meisjeskoor Artemis was enkele jaren terug al gast in Geistingen. Enkele van hun leden verzorgden afgelopen zomer een optreden tijdens het kerkconcert naar aanleiding van de Rozenfeesten.

Joke Willems, dirigente van de samenzangklassen van de Kinrooier afdeling van de muziekacademie, is al enkele maanden in volle voorbereiding: “Het is voor de jongeren een fantastische uitdaging om eindelijk eens in eigen gemeente voor ouders en vrienden te mogen optreden. Het enthousiasme is zeer groot.”

Het Meisjeskoor Artemis is inmiddels geen onbekende meer in het Maasland. Dirigent Guido Beckers: “Na de intense voorbereiding tijdens onze koorweek op Ameland, hebben we al een concert in Gent en de druk bijgewoonde optredens tijdens Kunstendag voor Kinderen in Maaseik achter de kiezen. Ook tijdens de Provinciale Koorwedstrijd in november zetten we, ondanks de flinke concurrentie van volwassenenkoren, een goede prestatie neer. Met het kerstconcert in Geistingen hopen we een stevige aanloop te nemen naar de concertenreeks in Praag, enkele dagen later.”

Datum en locatie : woensdag 19 december 2012, 20.00 u, Parochiekerk Sint-Lambertus Geistingen (Kinrooi)Kaarten : 7 EUR in voorverkoop, 10 EUR dagprijs (drankje na het concert inbegrepen)Reservatie : tickets@artemis-maaseik.be of tel. 089/56.52.82 (tussen 18.00 en 20.00 u).Organisatie : Meisjeskoor Artemis in samenwerking met Kerkfabriek Sint-Lambertus Geistingen (Kinrooi)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio