Vormelingen van drie parochies op uitstap naar de abdij van Averbode

Print

Vormelingen van drie parochies op uitstap naar de abdij van Averbode

Hasselt -

Afgelopen zondag was het verzamelen geblazen voor de vormelingen van Kiewit, Godsheide en Banneux. Met een groep van 60 vormelingen zijn ze om 9.30 uur vertrokken naar Averbode. Daar aangekomen werden ze verwelkomd door een echte pater die heel enthousiast veel vertelde over de abdij.

Daarna was het tijd voor de eucharistieviering.

Deze zondag was het feest van Christus Koning. Na een fijne viering hadden de vormelingen reuzehonger. Gelukkig konden de catechisten rekenen op een hulpteam. De vormelingen werden door hen onthaald op een lekkere maaltijd met soep, broodjes en drank. Na een deugddoende maaltijd werden de benen gestrekt.

Rond de paardenstallen, waar ze gegeten hadden, was voldoende ruimte om eens fijn rond te lopen. Ondertussen werd heel wat knutselmateriaal klaargelegd. De vormelingen maakten zelf wenskaarten die naar gevangenen worden gebracht en door hen gebruikt kunnen worden om verder rond te sturen. Er zaten prachtige kaarten tussen.

Daarna vond er een begeleid bezoek aan de abdij plaats, met rondleiding door de refter, de kerk, enz. Het was een leerrijke en boeiende ervaring. Tegen 16 uur gingen we terug in colonne naar huis. De vormelingen zijn weer een stukje dichter bij hun vormsel.

Foto's: Tina Briers

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio