Gemeenteraad Hoeselt

Naar maandelijkse gewoonte was er op 27 januari 2005 een gemeenteraad gepland. Op deze gemeenteraad moesten er belangrijke beslissingen genomen worden i.v.m. personeelszaken.

Carine Moors - Hoeselt

De verantwoordelijken van de gemeente, met name burgemeester Anette Stulens en haar raadsleden van de partij Nieuw, sturen op deze gemeenteraad hun kat en trachten zo de verantwoordelijkheid in de schoenen van de oppositie te schuiven!

Echter, als er te feesten valt neemt onze burgemeester en haar partij wel verantwoordelijkheid. De bediening van het seniorenfeest van ‘de gemeente’ werd volledig verzorgd door haar en leden van haar partij. Schepen van feestelijkheden en andere raadsleden van coalitie en oppositie mochten stilzwijgend toekijken! En dit feest wordt betaald door de gemeente en dus ook door jullie, belastingbetalers!

Bij het nemen van belangrijke beslissingen op de gemeenteraad verzuimen zij aan het opnemen van hun verantwoordelijkheid! Voorafgaand aan de gemeenteraad werd een ‘volkstribunaal’ belegd, waarop ‘jan en alleman’ was uitgenodigd in de raadszaal van het gemeentehuis. Hierop werd de diefstal van een personeelslid behandeld, terwijl er aan de hand van het dossier geen betekenisvol bewijs kon geleverd worden. Dit alles tot grote verbijstering van de advocaat van de gemeente. Door deze handelswijze is zowel de gemeenteraad, het personeel en de bevolking bedrogen. Om nog maar te zwijgen over het slachtoffer, dat dinsdag aan de schandpaal werd gesteld en toch een eerlijke procedure verdient, wat ook de consequentie mag zijn. Hier komt vandaag tot uiting wat wij al 4 jaar aankaarten en verkondigen: de onbekwaamheid van het bestuur! Het eerste kleine obstakel wordt voor hen onmiddellijk een groot fiasco!!!