Kerstmarkt in de Borggraaf steunt grote verhuis Tevona

Print

Kerstmarkt in de Borggraaf steunt grote verhuis Tevona

Hasselt -

Naar jaarlijkse traditie organiseren de initiatieven van Tevona een kerstmarkt in en rond de gebouwen van de Borggraaf aan de Borggravevijversstraat 5.

Tevona ondersteunt de woon– en dagopvang voor een honderdtal volwassen personen met een verstandelijke beperking in regio Hasselt.

De kerstmarkt gaat door op zaterdag 8 december van 13u tot 19u. De jaarlijkse kerstmarkt is een initiatief waar iedereen naar uitkijkt…..

Niet enkel hebben onze gasten dan de kans om een aantal van hun zelfgemaakte producten te koop aan te bieden, de samenwerking met andere verenigingen uit de buurt geeft altijd een extra dimensie op vlak van gezelligheid en verbondenheid. Zo verlenen onder andere de LSA ( Limburgse Stichting Autisme) de KWB, de KAV, de Passer (Kids) en een plaatselijke keramiek - kunstenares ook dit jaar weer hun samenwerking. En niet te vergeten: het kunstatelier van Tevona zal er weer een stand verzorgen.

De producten die aangeboden worden zijn zeer authentiek en divers . Zo is er bijvoorbeeld een aanbod van zelfgemaakte soep, glühwein, limoncello en versnaperingen om de innerlijke mens te versterken. Maar uiteraard zijn er ook heel wat decoratieve stukken en snuisterijen in de aanbieding: allerlei kleurrijke spulletjes om je woonkamer en de kerstboom op te smukken, zelfgemaakte kerstkaarten en ander versierend materiaal. Ook een heuse kerstman zal aanwezig zijn, met snoepjes voor de kinderen.

De opbrengst van de kerstmarkt gaat dit jaar naar een wel heel bijzonder project: een totaalplan van nieuwe huisvesting en her-huisvesting van de bestaande Tevona-initiatieven in Hasselt. Aanleiding was de verouderde infrastructuur van wooncentrum Zonnedauw, gelegen aan de Kempische kaai.

Het totaalplan omvat een vervangingshuisvesting voor Zonnedauw in de Borggraaf, een her – huisvesting van het muziekcentrum, het kunstatelier en vzw De Brug naar het gebouw Aktiva Bedrijfsstraat) en een herziening van het aanbod van de kleinschalige woonvormen. De huidige locatie de Borggraaf zal worden verbouwd, en er wordt een nieuw gedeelte aan toegevoegd.

Heel wat plannen die dus op tafel liggen… en heel wat centen die de volgende jaren zeker nodig zullen zijn. Op financieel vlak betekent dit dat we voor de inbreng van eigen middelen op zoek moeten gaan naar 1.900.000 euro om het totaalplan te kunnen realiseren.

Als u onze kerstmarkt dus komt bezoeken steunt u tegelijkertijd ook onze bouwplannen, waarvoor bij voorbaat dank. Inkom: gratis. Voor mee info : Sandra Frederix – 011/22.69.32.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio