thumbnail: null
thumbnail: null

Ecologische tijdbom

Hoe kunnen sommige van onze politici nog koppig blijven aansturen op een regeringscrisis rond een kiesdistrict(je) (BHV) terwijl we op een ecologische tijdbom leven?

Rob Berkmans - Achel

Beseffen zij wat een dergelijke grap de gemeenschap kost? Geld dat zij ons achteraf trouwens toch weer op een andere manier uit de zakken jagen. Maar ze hebben tenminste weer hun Groot Gelijk gehaald!

En intussen hun kop maar door de beeldbuis wurmen bij grote solidariteitsacties zoals 'Kom op tegen Kanker ' .

Wel, willen de heren ons inmiddels misschien eens uitleggen hoe het dan komt dat telkens wanneer een kind of volwassene met deze vreselijke ziekte geconfronteerd wordt, er meestal geen geld is om een levensreddende behandeling te bekostigen? Want als puntje bij paaltje komt moet de betrokkene meestal toch ergens gaan aankloppen bij een of andere filantroop die de nodige centen wil ter beschikking stellen om mensen te behandelen die ziek zijn geworden door een totaal verknoeid milieu waarvan onze minister Peeters bijvoorbeeld alvast niet wakker schijnt te liggen.

Evenmin als economisch 'adviseur' Delcroix die het destijds al te druk had met zijn 'zwarte ' villa in Zuid Frankrijk en de milieubox die nog de meeste diensten heeft bewezen om er de Playboy in te verstoppen voor vrouw en kinderen.