Varkensvlees

Sinds het verschijnen van wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat het consumeren van vlees afkomstig van de bioindustrie in onze westerse maatschappij kankeroorzaak nummer één is geworden; stoppen meer en meer mensen met het eten van vlees.

Pierre Wilms - Antwerpen

Ikzelf werk op een groot Amerikaans bedrijf. Sinds drie jaar moet de keukenuitbater tweemaal per week vegetarische hoofdmaaltijden aanbieden. (Er is alle dagen een uitgebreide salad bar). Ze doen dat omdat de werkgever er alle belang bij heeft gezonde werknemers in dienst te hebben.

Bio-dieren zijn mettertijd stukken ziek vlees op poten geworden.

Als je de verslagen leest en als je ziet hoe men met de dieren omgaat is het schandalig dat de overheid geld steekt in anti-rook campagnes en langs de andere kant de even ziek makende vleesindustrie sponsert met ons belastingsgeld!

Dat het vlees ziek is verwondert me niet. Hoe behandelt men bijvoorbeeld de varkens:

Dieronvriendelijk en tegennatuurlijk opgefokt in een recordtempo van zes (6) maanden. Varkens die tijdens de rit naar het slachthuis voor de eerste maal daglicht zien. Op roosters grootgebracht, zeugen in zeugboxen waarin ze totaal niet kunnen bewegen, castratie zonder verdoving, hoektanden getrokken zonder verdoving. Vele varkens sterven voor ze het slachthuis halen, kapot van de stress. Abnormale lichaamsbouw door de hormonen en andere chemische middelen, grootgebracht in een ammoniak atmosfeer, boordevol antibiotica, afkomst van de dieren is totaal niet traceerbaar.

Naamloos. Gestampt. Geslagen.

Elke dag schandalen in de vleessector, het is zelfs geen nieuws meer. Haast geen toezicht in de slachthuizen wegens onderbemanning en teveel papierwerk.

Dat de varkenshouders zeggen dat ze goed bezig zijn begrijp ik nog. Ze hebben er alle belang bij.

Ze mogen echter niet denken dat alle consumenten hun sprookjes geloven.

Varkens met een speelbal !!!

Al eens in een varkenskwekerij geweest?