Toos Nijssen, Elke Andreas Boon en Liliane Vertessen samen in het CCHa

Print

Toos Nijssen, Elke Andreas Boon en Liliane Vertessen samen in het CCHa

Hasselt -

Om het 40-jarige bestaan van het Cultuurcentrum op te luisteren werden Toos Nijssen, Elke Andreas Boon en Liliane Vertessen gevraagd om video-, fotowerk en installaties te tonen in de galerijen van het CCHa. Wie dezer dagen het Cultuurcentrum binnenloopt wordt gedoopt in beelden en licht.

De eigenzinnige manier waarop Toos Nijssen haar ‘stille videoportretten’ maakt, zorgt voor de perfecte aansluiting bij haar bedoelingen: “Laat betijen”. De schermen hangen verspreid tussen de foto’s van Elke Andreas Boon.
Elke is begenadigd met een derde oog, zo lijkt het wel. Met grote precisie legt zij vast wat anderen ontgaat en dat is best confronterend voor wie naar haar werk kijkt. Zij ontspringt de val van verveling en herhaling door op het juiste ogenblik de ontspanner in te drukken.
De Kampse Liliane Vertessen pakt uit met ‘Oxygen & Electricity’, het verweven van neon woorden en letters met foto’s. De afbeeldingen zijn vaak even monochroom gekleurd als het licht uit de geplooide tuben. Vertessen vangt je met blikken en woorden die je doen halthouden. Kijken zal je.

De werken van de drie gastkunstenaars zijn gratis te bekijken tot 11 november.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio